[A6 C6] Włącza się alarm
[A6 C6] Włącza się alarm
Wg specyfikacji nie mam zamontowanego alarmu fabrycznego. A jednak załącza się dźwiękowy sygnał typu bip trwający kilkanaście sekund i towarzyszą temu migające kierunkowskazy. Po kilkunastu sekundach sygnał zanika, a pozostaje tylko miganie. Nie ma reguły występowania tego zjawiska. Po zamknięciu auta z pilota po ok. 10 minutach pojawia się ten "alarm", a czasami po dłuższym oczekiwaniu. Domykałem już wszystkie drzwi włącznie z klapą, ale nic to nie dało. Czy spotkaliście się już z takim problemem? Co się włącza skoro nie mam fabrycznego alarmu? Proszę o porady.
Zamieszczam zdjęcie. I co z tego wynika?
https://zapodaj.net/44a8c90b69524.jpg.html
[ Dodano: 2020-01-02, 20:42 ]
Czy nikt nie miał takiego problemu, że włączał się alarm fabryczny samoczynnie? Gdzie znajduje się syrena od alarmu? Czy da się całkowicie odłączyć alarm fabryczny?
https://zapodaj.net/44a8c90b69524.jpg.html
[ Dodano: 2020-01-02, 20:42 ]
Czy nikt nie miał takiego problemu, że włączał się alarm fabryczny samoczynnie? Gdzie znajduje się syrena od alarmu? Czy da się całkowicie odłączyć alarm fabryczny?
- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: [A6 C6] Włącza się alarm
Hejacea pisze:Wg specyfikacji nie mam zamontowanego alarmu fabrycznego. A jednak załącza się dźwiękowy sygnał typu bip trwający kilkanaście sekund i towarzyszą temu migające kierunkowskazy. Po kilkunastu sekundach sygnał zanika, a pozostaje tylko miganie. Nie ma reguły występowania tego zjawiska. Po zamknięciu auta z pilota po ok. 10 minutach pojawia się ten "alarm", a czasami po dłuższym oczekiwaniu. Domykałem już wszystkie drzwi włącznie z klapą, ale nic to nie dało. Czy spotkaliście się już z takim problemem? Co się włącza skoro nie mam fabrycznego alarmu? Proszę o porady.
Mam identyczny problem. Dziś się to stało, teraz auto zostawiłem otwarte, bo po zamknięciu pilotem, po kilku minutach zaczyna piszczec
Rozwiazales jakoś ten problem?
Ps. Zauważyłem, że gdy zamykam auto fizycznie przekręcając kluczyk w drzwiach to jest ok. Problem występuje, gdy zamykam samochód używając przycisk na kluczyku. Co mogę sprawdzić?
Jednak za każdym razem się zalacza