[ACK 2.8 193 KM] buczenie podczas jazdy
[ACK 2.8 193 KM] buczenie podczas jazdy
Siemanko, zamierzam zrobić coś w koncu z układem wydechowym. Mam dość mocno basowy dźwięk w przedziale 1900/ 2400 obrotów. Silnik jaki posiadam to 2.8 v6 ACK. doszedłem do tego że mam puste puchy katalizatorów, czy to buczenie może być spowodowane pustymi puchami? Chciałbym trochę to wyciszyć i zastanawiam się nad wsadzeniem strumiennicy bądź zwykłej rury. Według Was co lepiej zrobić? A może jeszcze jakieś inne wyjście? Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Kokon, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: buczenie podczas jazdy
CześćKokon pisze:Siemanko, zamierzam zrobić coś w koncu z układem wydechowym. Mam dość mocno basowy dźwięk w przedziale 1900/ 2400 obrotów. Silnik jaki posiadam to 2.8 v6 ACK. doszedłem do tego że mam puste puchy katalizatorów, czy to buczenie może być spowodowane pustymi puchami? Chciałbym trochę to wyciszyć i zastanawiam się nad wsadzeniem strumiennicy bądź zwykłej rury. Według Was co lepiej zrobić? A może jeszcze jakieś inne wyjście? Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam
Zawsze możesz wrócić do katów kupując jakieś używki lub uniwersalne. Strumienica z pewnością trochę stłumi buczenie, ale wydech nadal będzie głośniejszy. Poza tym jak zachowują się sondy przy pustych katach?