Witam,
Jestem po wymianie mostu tylnego...i zauważylem, że po odebraniu od mechanika mam taki objaw, że gdy dynamiczniej przyspieszam od 0-50 km/h pojawia się wigracja na budzie coś takiego jakbym jechał po jakiejś drobnej tarce (np. malowanych drobnych paskach na asfalcie) takie jak sa czasem aby obudzić śpiącego;).
Co to może być?
Wczesniej przed wymiana mostu tylnego tego czegoś nie było.
Podobne wibrację występują gdy stoje w miejscu skręce maksymalnie kołami i rusze raptownie...podobe wtedy wigracje się pojawaiają - natomiast to było jeszcze przed wymiana mostu.
Pozdrawiam
Audi S6 C5 Dziwne wibracje
Audi S6 C5 Dziwne wibracje
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2019, 10:15 przez Yokusti, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Wibracje na poprzednim moście podczas ruszania na skręconych kołach byly identyczne na starym moście.mat1324 pisze:Źle dopasowany most do skrzyni, ponieważ ma inne przełożenie albo most pasuje, ale jest zajechany.
Natomiat teraz doszły przy przyspieszaniu od 0-50....później jest ok, jak przekrocze 50 km/h jest cisza...
Sprawdziłem oznaczenie mostu...DUR 23029. Czy ktoś potrafi rozkodować oznaczenie DUR od czego to most?
[ Dodano: 2019-09-30, 20:22 ]
Ok znalazłem odpowiedź.
Miałem most EUU wg. etka przełożenie 37/9, ten nowy to DUR i ma przełożenie 37/10.
Teraz pozostaje zakup EUU. Pytanie czy mogę z tym chwilę jeździć czy raczej nie dopóki nie przyjdzie most EUU?
Pozdrawiam
Pozdrawiam