Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Akcja mała regeneracja 3.0 BNG

Silniki wysokoprężne
BartoszBNG
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Akcja mała regeneracja 3.0 BNG

Post autor: BartoszBNG » 29 lip 2019, 09:52

Witam
Od momentu zakupu sporadycznie moje audi staję się bardzo drętwe nie ma siły wtedy jechać i wyświetla check i kontrolkę świec, towarzysza temu błędy P0234 przekroczenie granicy regulacji turbosprężarki, P3348 uruchomienie modułu turbosprężarki -uszkodzenie, P161A świeca żarowa cyl 1 (q10) obwód otwarty oraz klapy P1018 i P1612. Mam nadzieję, że dobrze zinterpretowałem dane błędy i zamówiłem nastawnik turbo i zestaw naprawczy klap kolektora. Przy okazji zamówiłem pasek pompy wtryskowej osprzętu i jakieś inne pierdoły typu zestaw hamulcowy czy zawieszenie. Tutaj zaczyna się moje chore podejście do motoryzacji i lekkie zdruzgotanie z powodu braku dostępności jakiś serwisówek a przede wszystkim momentów z jakimi dokręcać kolektory nastawniki itd...
Dwa pytania:
Czy aby na pewno moja interpretacja błędów jest słuszna i dobrze robię zaczynając od tego
I drugie pytanie czy jest ktos w stanie polecić mi cos serwisowego do audi lub podać momenty dokręcania kilku śrub? już na innym forum ustalono, że jestem pod tym wględem nie normalny, ale nie zasnę zwiedzą, że coś zrobiłem nie poprawnie .
Jeżeli, żadne manuale nie istnieją to będę wdzięczny za przekazanie wiedzy demontażu kolektorów wymiany klap czy pomocą przy wymianie paska pompy.
Pozdrawiam
Witam :) Miłego dnia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja