Audi A6 C6 224 km bmk - zmiana silnika na inny 3.0 TDI
Audi A6 C6 224 km bmk - zmiana silnika na inny 3.0 TDI
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Przejdę do rzeczy kupiłem Audi A6 C6 z 2005 roku awant 0 oznaczeniu BMK w tiptronic z uszkodzonym silnikiem. Myślałem że będzie prosta sprawa wypalony tłok od lejacego wtryskiwacza, wymienię komplet założę nowiuskie wtryski BD założę nowy rozrzad i będzie cykac jak nowka. Niestety straty w silniku są zbyt poważne by go remontować. Muszę kupić inny silnik i teraz nie wiem co zrobić. Kupic 3.0 o oznaczeniu ASB 233km czy wersje po liftowa o kodzie 4- cyfrowym tylko nie wiem czy da radę to tam zamontować? Ktoś przerabial podobny temat? Jeśli tak to Proszę o pomoc, co radzicie zrobić?.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2019, 10:19 przez Janek07, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy i oczywiście koleżanki. Zdecydowałem się jednak na włożenie silnika ASB z 2007 roku będzie bez kombinacji, powiedzcie gdzie znajdę dokładny kod silnika. Motor jest bez obudowy rozrządu a wiem tylko o tym miejscu że tam jest kod. Przed kupnem silnika wolałbym się jeszcze upewnić czy aby napewno jest to asb i wiedzieć co kupuje, podpowie ktoś gdzie znajdę kod silnika jeszcze ?. Silnik 3.0 tdi 2007 rok.