Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Szybko migające awaryjne po przejściu w stan uśpienia

Elektryka
ODPOWIEDZ
Skalpi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Szybko migające awaryjne po przejściu w stan uśpienia

Post autor: Skalpi » 10 lut 2019, 10:14

Hej, przeglądałem tematy ale nie znalazłem podobnego. Ponad tydzień temu wyszedłem z rana i próbowałem otworzyć auto z pilota - bez skutku. Przez szybę zobaczyłem że na desce świecą się kontrolki na zegarach - cała choinka + przebieg i zegar. Mechaniczne otwarcie drzwi, kluczyk w stacyjkę i zero reakcji. Sprawdzenie na punkcie ładowania pod maską multimetrem - wynik 6 V, chwila walki żeby dostać się do bagażnika do aku, wynik podobny. Pod ręka miałem aku 92 Ah w miarę świeży, u mnie 80 Ah szybka podmiana, samochód powstał, skasowałem błędy, szybka krótka runda dookoła domu, przy odpalaniu i gaszeniu na FISie ikonka akumulatora i komunikat że niedoładowany ( ok, inna pojemność i niezaprogrmowana). Z błędów tylko błąd komunikacji z czujnikami ochrony wnętrza (sporadyczny) - mam go od początku zakupu tego auta. Zamykam auto z pilota, przechodzi w stan uśpienia po 2-3 minutach i zaczynają bardzo szybko migać awaryjne. Po zamknięciu z kluczyka mechanicznie efekt ten sam. Po próbie dezaktywacji przyciskami w drzwiach kierowcy ochrony wnętrza i ochrony przed holowaniem efekt ten sam. Migające awaryjki były prawdopodobną przyczyną wyładowania aku przez noc. Mam dołożony alarm z odcięciem, dokładnie taki sam i montowany przez tego samego człowieka co w poprzedniej C6 (kilka lat i nie było problemu), dzięki niemu sprawdziłem styczniki w zamkach drzwi, maski i klapy ( gdy nie domknięte daje sygnał akustyczny z syreny ) - wszystko ok. Zastanawiam się czy nie padł moduł komfortu, ewentualny problem z fabrycznym alarmem (czy jest opcja całkowitego wykodowania?). Problem dotyczy tylko po przejściu w stan uśpienia po zamknięciu pojazdu, jeżeli nie zamknę i pozostanie otwarty objawy nie występują.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja