Czujniki parkowania tył - wyłączone
-
JARO75
- Forum Audi A6 / A7

Czujniki parkowania tył - wyłączone
Witam wszystkich
jestem nowy na tym forum i co za tym idzie szczęśliwym posiadaczem od kilku dni Audi A6 C7 (2015). Mam pytanie odnośnie tylnych czujników parkowania - mianowicie czy jest jakaś możliwość, że wyłączyłem tylne sensory? Cos chyba przycisnąłem i nie działają
, pokazuje się ekran z przekreśloną ikoną , że są wyłączone. Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam Jarek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez JARO75, łącznie zmieniany 1 raz.
JARO75
-
JARO75
- Forum Audi A6 / A7

okazało się że czujniki były dobre jedynie Problem był w przerwanym przewodzie w miejscu gdzie jest otwór Technologiczny w karoserii i tam była taka guma która ściskała uszczelnia kable i tam w tym miejscu się wszystko zapieklo powstal zimny lut czy coś takiego . dlatego czasami czujniki działały a czasami nie te tylne .Wystarczyło tylko wyciąć kabel i wstawić nowy oczywiście nie obyło się bez zdjęcia zderzaka ja miałem ten kabel z prawej strony tyłu samochodu może dla ci tego że to jest Anglik nie wiem jak jest w polskiej wersji. Więc zacznij od sprawdzenia czujników czy wszystkie są sprawne No ale to musisz zdjąć zderzak Pozdrawiam i myślę że coś pomogłem
JARO75