Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Mrugające podświetlenie na klimatroniku, przełącznikach szyb

Elektryka
ODPOWIEDZ
kisent
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Mrugające podświetlenie na klimatroniku, przełącznikach szyb

Post autor: kisent » 06 sty 2019, 16:00

Wczoraj na postoju zauważyłem dziwne zjawisko a konkretnie zaczęło mi mrugać podświetlenie klimatronika i to tylko samych przycisków, podświetlenie przełączników szyb i tych pokręteł od klapek nawiewu
Sprawa dziwna bo nawet po wyjęciu kluczyków mrugało dalej raz ciemniejszym a raz jaśniejszym światłem i przez chwile to nawet wyglądało jak w rytm muzyki <rotfl>
Później nagle przestało a teraz po wyjęciu kluczyków to wszystko podświetla takim ledwo widocznym światłem, które widać tylko w ciemności i po chwili gaśnie a z tego co pamiętam tylko klamki się zawsze świeciły przez jakiś czas
Ktoś wie o co chodzi?

legato_1987
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TFSI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: legato_1987 » 06 sty 2019, 18:04

Zimne luty w Climatroniku. Przelutowanie powinno pomóc .przy tych temperaturach materiał się kurczy i wychodzą takie bolączki. A jeśli chodzi o podświetlenie pokręteł, problemu bym szukał przy przełączniku świateł a dalej moduł komfortu.

kisent
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kisent » 06 sty 2019, 18:18

Czy zimne luty to wątpię bo nie mrugał sam climatronik tylko wszystko naraz to co wymieniłem. Mrugało cały czas nawet jak kluczyki były wyjęte a później przestało i tliło się tylko przez chwilę później gasło calkiem
Już myślałem że akumulator będę musiał na noc odpinać ale się uspokoiło chociaż dalej nie wiem czym to spowodowane

legato_1987
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: legato_1987 » 06 sty 2019, 20:13

Zajrzyj do modułu komfortu czy ma na pewno sucho

kisent
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kisent » 06 sty 2019, 20:35

Moduł raczej suchy bo zaglądałem do niego jakoś po wakacjach i nawet kropli tam nie znalazłem więc teraz raczej dalej tak jest
Przed chwilą kluczyk dostał świra bo otworzyłem samochód normalnie z pilota a później przestał nagle reagować, wsadziłem w drzwi zamknąłem i otworzyłem to pootwierało mi wszystkie szyby a wziąłem drugi kluczyk i zamknął drzwi normalnie
Myślałem że baterie ale zrobiłem synchronizacje tego pierwszego i zaczął działać <mysli>
Przy -15 wszystko chodziło a tu ledwo -5 na dworze i jakieś jaja się dzieją <glupek>

A co do mrugania to celuje w włącznik świateł, bo wczoraj po włączeniu nagle z dupy spaliło mi żarnik, później zaczęło się to mruganie w środku a dzisiaj odpalając światła zaczęło mi halogeny załączać dopiero jak poruszałem włącznikiem to gasły i zaświecały się znowu

legato_1987
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: legato_1987 » 06 sty 2019, 20:53

Ale była dość duża wilgotność powietrza i może coś się tam dostało z butów też mogło się coś nanieść.
Musisz tego belzebuba wygonić z auta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja