Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Dziwny problem z kluczykami

Elektryka
ODPOWIEDZ
Uki80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Dziwny problem z kluczykami

Post autor: Uki80 » 22 gru 2018, 10:54

Mam do was pytanie, czy ktoś zetknął się z podobnym problemem jak u mnie a mianowicie z rozkodowujacymi się kluczykami. Auto kupiłem 2 tygodnie temu i dostałem 2 kluczyki na których auto odpalalo ale jeden tylko otwierał auto z pilota. Poprzedni właściciel twierdził że kluczyk jest do naprawy. Wymieniłem w obydwu baterie na nowe i teraz już żaden nie otwiera drzwi zdalnie. Czasem jeden nawet nie odpala auta czasem otwierał wszystkie drzwi poza drzwiami kierowcy. Dziwi mnie jeszcze fakt ze na żadnym z kluczyków dioda się nie pali a do otworzenia i zamknięcia auta przyciski trzebabyło trzymać przez kilka sekund. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły jak to ogarnąć byłbym wdzięczny. Czy wjazd na kompa coś pokaże?

kile81
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kile81 » 29 gru 2018, 07:22

Od kompa bym zaczynał poszukiwania.

predki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: predki
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: predki » 29 gru 2018, 07:32

nawet jak by nie pasował to dioda by się załączała żle bateria włożona
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb

Uki80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Uki80 » 08 sty 2019, 12:51

No właśnie bateria jest włożona dobrze. Tak samo jak stara która otwierała auto ale po przyciśnięciu przycisku na około 3 sekundy (i tak się wtedy dioda nie świeciła). Stare baterie mają 2,8v więc na moje oko nie są złe i też powinny działać. Dzisiaj jadę na kompa ale nie wiem czy coś uda się zrobić bo nie mam terminu tylko atakuję z marszu a wiem, że mechaniory roboty mają po uszy. Jak ogarnę problem to napiszę co było nie tak. Może komuś też się przyda takie info.

[ Dodano: 2019-01-08, 12:51 ]
Problem częściowo rozwiązany. Bylem na kompie i od razu okazało się ze w obydwu pilotach spaliły się płytki. Jeden pilot był zalany a drugiego juz ktoś nieudolnie naprawial. Obie płytki wymienione na sprawne koszt 200zl. Diody w pilotach juz się świecą a auto odpala na obydwu. Zamykanie i otwieranie po krótkim naciśnięciu przycisków tak jak to powinno być od początku. Problem mam tylko taki ze jeśli chodzi o zamykanie auta to jest ok. Zamykają się wszystkie drzwi natomiast jeśli chodzi o otwieranie to otwierają się wszystkie drzwi oprócz kierowcy. Miał ktoś już tak? Jak wkładam kluczyk do zamka i przekręcić w pozycje otwarta i zrobię to za szybko to efekt jest taki sam. Czy to oznacza że uszkodzony jest zamek albo siłownik centralnego zamka?

yarowsc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2016
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 326KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: yarowsc » 08 sty 2019, 22:32

Uki80 pisze:
[ Dodano: 2019-01-08, 12:51 ]
Bylem na kompie i od razu okazało się ze w obydwu pilotach spaliły się płytki. Jeden pilot był zalany a drugiego juz ktoś nieudolnie naprawial. Obie płytki wymienione na sprawne koszt 200zl.
taaaa, dobre

Uki80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Uki80 » 09 sty 2019, 08:05

Jeden pilot w trakcie zakupu już nie działał zdalnie więc jestem w stanie w to uwierzyć. Drugi jest szansa, że akurat mi się zepsuł tym bardziej, że jak wspominałem do otwarcia/zamknięcia drzwi trzeba było trzymać przyciski po około 3-4 sekund co było bardzo irytujące. Obie płytki wyjęte z pilotów dostałem w gratisie :). Pytanie tylko dlaczego akurat drzwi kierowcy się nie otwierają zdalnie. Tylko z klucza, natomiast z zamykaniem nie ma problemów. Kojarzy ktoś co mogło nawalić? Zastanawiam się czy obejdzie się bez rozbierania drzwi bo akurat mam na dworze po jajca śniegu i nie specjalnie mam na to ochote :)

yarowsc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2016
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 326KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: yarowsc » 09 sty 2019, 17:15

Uki80 pisze: Pytanie tylko dlaczego akurat drzwi kierowcy się nie otwierają zdalnie. Tylko z klucza, natomiast z zamykaniem nie ma problemów. Kojarzy ktoś co mogło nawalić? Zastanawiam się czy obejdzie się bez rozbierania drzwi bo akurat mam na dworze po jajca śniegu i nie specjalnie mam na to ochote :)
zamek drzwi kierowcy do wymiany

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja