Witam. Posiadam a6 c5 2002r pełen lift. Mój problem to brak podświetlenia nóg u pasażera przód oraz po otwarciu drzwi prawy przód mrygaja lampki na podsufitce. Poza tym nie dIala zamek centralny na te drzwi oraz nie pokazuje na komputerze otwartych drzwi. Bolec chowa i wysuwa ale nie zamyka. Nowy zamek w tych drzwiach. Moduł pod nogami kierowcy także nowy. Komputer wyrzuca błąd centralnego zamka prawy przód. Głośnik i szyba działa. Zostaje tylko wiązka ? Na jakie kable zwrócić uwagę ? Mniej więcej patrzyłem to wiązka wydaje się w porządku na załamaniu drzwi.
Z góry dziękuję za pomoc
Elektryka w drzwiach / centralny zamek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Sprawdź wiązkę w drzwiach oraz wtyczki może któraś przy zamku na załamaniu się przerwał kabel. mrugające lampki na podsufitce świadczą o uszkodzonym mikro-styczniku w zamku . tam jest ich bodajże 7 albo 5 nie powiem dokładnie ale jeśli nowy zamek to tego problemu nie powinno być. sprawdź też na słupku A pod zaślepka przy nogach pasażera tam jest wtyczki które idą właśnie do drzwi pasażera. Może tam przy samej wtyczce się jakiś kabel urwał.