[BDV 2.4 170 KM] Dziwny dźwięk przy ruszaniu (Filmik z dźwię
- Super_Mechanik
- Forum Audi A6 / A7
[BDV 2.4 170 KM] Dziwny dźwięk przy ruszaniu (Filmik z dźwię
Panie i Panowie mam jak dla mnie poważny problem, jest nim niepokojący dźwięk który słychać na załączonym nagraniu. Dźwięk ten pojawia się tylko i wyłącznie przy ruszaniu z pierwszego biegu. Dźwięk pojawia się nie systematycznie, zdąża się cały dzień jeżdżenia i ani razu nie piszczy, a czasami w korku przy każdym ruszaniu 😒bardzo mnie to irytuje, chciałbym jak najszybciej się tym zająć, ale ręce mi opadają, bo nie wiem z czego ten dźwięk 😒 skrzynia biegów czy jakiś element sprzęgła? Olej w skrzyni wymieniłem dwa miesiące temu, bo myślałem, że jest już zużyty, i dlatego taki dźwięk, jednak nic bardziej mylnego, bo wymiana nie pomogła. Ze sprzęgłem wszystko w porządku, nic się nie ślizga. Dziś sprawdziłem koło pasowe alternatora, bo kolega mnie tym zainteresował, że może to robić sprzęgiełko na alternatorze, jednak jak się okazuje moja bestia nie ma takiego sprzęgiełka, tylko zwykłe koło pasowe, to normalne ?
Co myślicie o tym dźwięku, z niecierpliwością czekam na pomoc 😊
Szczerze jestem tak zdesperowany, że mógłbym za samą diagnozę zapłacić, ale nikt nic nie wie
Jednostka której dotyczy problem to:
Audi a6c5 2.4 bdv 170km 2002r. Skrzynia biegów manualna 5 stopniowa
link do filmiku z dźwiękiem:
Co myślicie o tym dźwięku, z niecierpliwością czekam na pomoc 😊
Szczerze jestem tak zdesperowany, że mógłbym za samą diagnozę zapłacić, ale nikt nic nie wie
Jednostka której dotyczy problem to:
Audi a6c5 2.4 bdv 170km 2002r. Skrzynia biegów manualna 5 stopniowa
link do filmiku z dźwiękiem:
"Małe rzeczy czynią perfekcję, lecz perfekcja nie jest rzeczą małą..." Henry Royce
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Spróbuj wyłączyć wszystkie odbiorniki prądu: dmuchawa, światła, radio itd. i sprawdź czy dźwięk też będzie się pojawiał przy ruszaniu.
[ Dodano: 2018-11-26, 19:24 ]
Sprawdziłem w etce i alternatory z silnikiem 2.4 nie miały sprzęgiełka w kole pasowym, ale to jego nie wyklucza. Możesz zrzucić pasek i próbować się trochę pobawić.
[ Dodano: 2018-11-26, 19:24 ]
Sprawdziłem w etce i alternatory z silnikiem 2.4 nie miały sprzęgiełka w kole pasowym, ale to jego nie wyklucza. Możesz zrzucić pasek i próbować się trochę pobawić.
- Super_Mechanik
- Forum Audi A6 / A7
- Super_Mechanik
- Forum Audi A6 / A7
- Super_Mechanik
- Forum Audi A6 / A7
- Super_Mechanik
- Forum Audi A6 / A7
niestety myślę, że nie robi to wahacz, ani żaden element zawieszenia, bo tak jakby jest to uzależnione od prędkości obrotowej silnikamati1987 pisze:A moze to ktorys wachacz skrzypi przy ruszaniu a wydaje Ci sie ze to z przodu gdzies.
"Małe rzeczy czynią perfekcję, lecz perfekcja nie jest rzeczą małą..." Henry Royce
- brutus7
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Roman
- Moje auto: Nie mam
- Rocznik: 2014
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: RWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: [BDV 2.4 170 KM] Dziwny dźwięk przy ruszaniu (Filmik z dźwię
Witam, miałem ten sam problem,stukało i drgało już myslalem że skrzynia lub sprzęgło a tu błachostka. Najgorzej było znaleźć gdzie to bylo.
Zobaczcie sami. Mam nadzieje że wam to pomoże i oby to było to
https://m.youtube.com/watch?v=p-V3SysaOOE
Zobaczcie sami. Mam nadzieje że wam to pomoże i oby to było to
https://m.youtube.com/watch?v=p-V3SysaOOE