Witam, zmieniłem skrzynie biegów razem z sprzęgłem. Kupiłem skrzynie, o innym oznaczeniu (niby były takie same silniki). Przełożenie jest identyczne, na poprzedniej skrzyni która miała rozsypany pierwszy bieg oprócz jedynki nic się nie działo. Mechanicy zmienili skrzynie, po czym auto przy większym momencie obrotowym zaczęło wibrować. Mechanicy ci sami którzy naprawiali zdiagnozowali luz na tylnej flanszy. Moje pytanie jest następujące : Czy z poprzedniej skrzyni da się przełożyć jej tył? Widzę że są tam torxy i jest ona rozkęcana? Niestety żaden mechanik w okolicy nie jest na tyle kumaty i chętny do pracy, a bardziej wygląda to tak jak by robili łaskę że coś robią zdecydowałem zabrać się za to sam. Czy miał by ktoś jakiś schemat jak taka skrzynia wygląda, a na którym łożysku jest tam luz? Bardzo prosił bym o pomoc gdyż teraz nie wiadomo czy autem można puścić się gdzieś dalej niż w okół komina

. Pozdrawiam
Numer starej skrzyni : EFC 18118
Numer "nowej" skrzyni : DJU18058
edit: Ewentualnie czy może przełożenie skrzynia-dyfer się nie zgadza? Ma ktoś może taką tabelkę jaki most ma pasować?
Ostatnio zmieniony 13 lis 2018, 16:09 przez
Vinil, łącznie zmieniany 1 raz.