Witam, problem mam podobny i możliwe, że również mam przyczynę.
U mnie Cień jak u Ciebie na zdjęciu widoczny jest tylko z Lewej strony, cień widoczny z Auta na fotelu kierowcy bo z zewnątrz widoczne jest z obu stron ale lewej dużo krótszy.
Dodatkowo u mnie lewa lampa daję widocznie wyżej (na ~10m różnica jest około 0.5m) granice światła oraz przesunięta jest w lewo. Nie wiem czy tak powinno być ale granica światła tworzy taki płaski zarys góry i u mnie widoczne są dwa szczyty (i znowu szczyty odsunięte od siebie na około 0.5m do 1m)
Znalazłem Manuala korekty lampy ale najpierw muszę VCDS ustawić przyuczenie do nowej pozycji bazowej (tej od której lampy zaczynają się ustawiać) później wybrać się na diagnostykę by poprawnie ją ustawił i wtedy zrobić korektę.
Na razie szukam u siebie problemu w tym, i po Twoim poście wydaje mi się wielce prawdopodobne aby to w tym leżał problem. Czyli u Ciebie albo masz ustawione Lampy za wysoko i musiałbyś wprowadzić korektę wysokości świecenia lamp (obu) w położeniu bazowym (tym po włączeniu zapłonu) albo może masz którąś z dźwigienek walniętą (raczej nie bo z tego co słyszałem każda lampa ustawiana jest osobno) i ustawia Ci lampy za wysoko.
Najlepiej i najszybciej zacząć od rzeczy małych.
Proponuję jedź na diagnostykę i niech sprawdzą Ci lampy granice światła. Będziesz wiedział czy jest poprawnie ustawiona czy może moja teoria jest w porządku.
Daj znać jak będziesz coś wiedział.