Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem ESP

Elektryka
ODPOWIEDZ
DJ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem ESP

Post autor: DJ » 12 lip 2018, 21:15

Witam wszystkich,
Mam dosyć poważny problem i nie potrafię sobie z nim poradzić, "mechanicy" też rozkładają ręce. Auto jak w opisie: Audi A6 C5 2.4 2002 rok, ale do rzeczy...
Problem ESP..... tak mi się wydaje, ale osądźcie sami, ciężko opisać ale postaram się jak najlepiej.
Podczas jazdy tempem "miastowym" co jakiś czas mignie mi kilka razy kontrolka ESP i równocześnie słyszę takie pstrykanie które też jest wyczuwalne na stopie pod pedałem. Zdarza się to klika razy dziennie a nie raz kilka dni jest spokój i znów się powtarza, nie wiem jaka jest zależność. Raz na trasie przy prędkości około 110 km/h kontrolka znów zamigała ale tym razem prawe przednie koło zostało samoczynnie wyhamowane (pisk opony i dym) prawie znalazłem się w rowie ale na szczęście jakoś wyszedłem, po czym kontrolka ESP świeciła się już cały czas i auto jechało normalnie i normalnie wróciłem do domu oczywiście ze strachu nie przekraczałem 60 km/h. Odpaliłem auto na drugi dzień i nic już się nie paliło. Może ktoś z Was miał podobny problem lub wie o co tu biega bo aż strach jeździć.
Z góry dzięki

krzysiekml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: krzysiekml » 12 lip 2018, 22:29

sprawdz ustawienie czujnika skrętu g85 ,przejedz się z vcds-em i zobacz jak jest ustawiony

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja