[A6 C5] RDS między zegarami
[A6 C5] RDS między zegarami
Witam, mam pytanko: nie pokazuje mi na wyświetlaczu między licznikami rdsu, jak kupiłem autko miałem założone zwykłe radio cd(nie AUDI) to sprawa oczywista że nie działało, ale w tamtym roku gość mi zakładał NAVIGATION PLUS RNS 4.2 i czyżby czegoś nie podłączył, bo nic nie pokazuje mi komputer w miejscu OK stacji radiowych itp. dodam że A6 jest z 98r.
Co może być przyczyną?
Co może być przyczyną?
- Marko 1941
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C5] RDS między zegarami
Albo brak Tunera TMC, albo/i należy zakodować zegary pod nowy "wynalazek" :mrgreen:MIECZ81 pisze:Witam, mam pytanko: nie pokazuje mi na wyświetlaczu między licznikami rdsu, jak kupiłem autko miałem założone zwykłe radio cd(nie AUDI) to sprawa oczywista że nie działało, ale w tamtym roku gość mi zakładał NAVIGATION PLUS RNS 4.2 i czyżby czegoś nie podłączył, bo nic nie pokazuje mi komputer w miejscu OK stacji radiowych itp. dodam że A6 jest z 98r.
Co może być przyczyną?
Było:
2008 - 2019 C5 Quattro AKE 2002
Jest:
2019 - C7 Quattro CNHA 2016
2008 - 2019 C5 Quattro AKE 2002
Jest:
2019 - C7 Quattro CNHA 2016
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witajcie, z tego co wiem, to od radia do licznika idzie niezależna magistrala po której przesyłane są informacje do licznika co ma wyświetlać. Jeśli to nie jest podłączone to nie będzie na FISie wyświetlać informacji z radia. Jeśli magistrala jest podłączona poprawnie problem może tkwić w kompatybilności radia z licznikiem, ale nie spotkałem się z takim problemem. Sprawdźcie czy podłączona jest wtyczka (to co na foto).
Dodam jeszcze że info z radia wyświetlane jest tylko gdy FIS nie ma niczego do pokazania w górnej części (np. rezerwa paliwa, czy niski poziom płyny spryskiwaczy) ale to zapewne wiecie.
Pozdrawiam
Dodam jeszcze że info z radia wyświetlane jest tylko gdy FIS nie ma niczego do pokazania w górnej części (np. rezerwa paliwa, czy niski poziom płyny spryskiwaczy) ale to zapewne wiecie.
Concert II nie będzie wyświetlał bo dane do licznika przesyła magistralą CAN a skoro licznik jej nie ma to wiadomo.Marko 1941 pisze:Witam.Podepnę się pod temat.W swoim miałem radio concert 1 i gdy wymieniłem na concert 2 to fis przestał wyświetlać rds.Co można z tym zrobić?
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- remczar
- Forum Audi A6 / A7
Widzialem gdzies jakis emulator, ktory pozwala wlasnie Concert II uruchomic w modelach sprzed FL, ktore nie maja CAN. Czy to nic nie pomoze z tym wyswietlaniem informacji na FISie? Bo wlasnie tak mysle sobie nad zmiana na Concert II, ale skoro ta opcja nie bedzie dzialac, to nie wiem czy sie zdecyduje.Lucas286 pisze:Concert II nie będzie wyświetlał bo dane do licznika przesyła magistralą CAN a skoro licznik jej nie ma to wiadomo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
No właśnie ja z tego samego powodu się jeszcze nie zdecydowałem nad zmianą. Ja nigdzie nie widziałem takiego cuda które by to umożliwiało. Chociaż przechodzą mi przez głowę takie myśli aby samemu zaprojektować taki układ, który by z magistrali CAN radia pobrał dane i przekazał je do licznika ale magistralą która jest w starszych autach. Protokół do naszych liczników już mam, mogę sobie cokolwiek wyświetlić na FISie. No ale brak czasu. Parę dni bym musiał poświęcić na takie urządzonko.remczar pisze:Bo wlasnie tak mysle sobie nad zmiana na Concert II, ale skoro ta opcja nie bedzie dzialac, to nie wiem czy sie zdecyduje.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
ja mam inne pytanie, mam licznik analogowy i zalozylem cocerta II, na fisie oczywiscie nie wyswietla stacji, ale chce zmienic licznik na polifotwy- biale podswietlanie itd
jak zaloze te nowe zegary to radyjko bedzie dzialalo normalnie? bedzie wyswietlac informacje na fisie? bedzie sie wlaczalo po kluczyku i nie wylaczalo co godzine?
jak zaloze te nowe zegary to radyjko bedzie dzialalo normalnie? bedzie wyswietlac informacje na fisie? bedzie sie wlaczalo po kluczyku i nie wylaczalo co godzine?
Gdy widze audice to kwice
a ocy mi swicol jak znice
NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm
a ocy mi swicol jak znice
NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm