Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem audi a6 c5 2.5tdi v6 150km akn quattro avant 1999. Problem polega na tym że dzisiaj jadąc do domu zapalił mi się błąd oleju i 3 razy zapikał. Sprawdziłem, okazało się że było troszkę poniżej minimum. Dolałem a błąd dalej się zapala. Dodam że na początku przez jakieś 10 km błąd nie gasł wcale a teraz gaśnie przy spadku obrotów a zapala się ponownie po przekroczeniu mniej więcej 2000 obr/min. Oleju dolałem troszkę powyżej połowy skali. Od czego zacząć? Na co zwrócić uwagę? Opis błędu to "motor abstellen Ăślstand prĂźfen".
[ AKN 2.5 150 KM] A6 c5 1999 2.5 tdi problem z błędem oleju
Niestety nie mam, gdzie ten czujnik się znajduje? Po kontakcie z popszednim właścicielem okazało się że olej ma już przejechane około 20tys, wymienię go jak najszybciej, może to mieć wpływ?
[ Dodano: 2018-05-26, 22:47 ]
Problem rozwiązany, kabelek od czujnika ciśnienia oleju na przewodzie do turbosprężarki byl urwany pod gumką przy samym czujniku, przez co nie widziałem tego wcześniej.
[ Dodano: 2018-05-26, 22:47 ]
Problem rozwiązany, kabelek od czujnika ciśnienia oleju na przewodzie do turbosprężarki byl urwany pod gumką przy samym czujniku, przez co nie widziałem tego wcześniej.