Hej ,
Kupiłem auto ma najechane 119kkm , jest jeszcze na gwarancji (rozszerzona AUDI do 150kkm) . Auto przeszło generalny przegląd przed zakupem , wszystko w jak najlepszym pożądku.
Oczywiscie olej w skrzyni nigdy nie wymieniany (Kraków Autospecjal) bo nie ma w technologi takiego zalecenia.
Dodatkowo nie mogę wymienić na własną rękę bez ryzyka utraty gwarancji.
Pozostaje mi czekać do Października kiedy skończy się gwarancja i dopiero wtedy wymienić.
Chciałbym Was zapytać czy to juz nie jest za późno na wymianę i czy nie lepiej zostawić tak jak jest (skrzynai działa bez zarzutu)
A jeżeli wymieniać czy jest ktoś w stanie polecić jakis dobry warsztat w Krakowie ?
[TIP+Q] Wymiana oleju przy 120KKM
Producent skrzyni zaleca wymianę oleju pomiędzy 50.000 a 80.000 mil (80.000 a 128.000 km) ale nie później niż przed upływem 8 lat. Czyli Twój przebieg mieści się w zaleceniach producengta na wymianę oleju.
Nie do końca rozumiem dlaczego producent samochodu który kupuje gotowy komponent od ZF wprowadza odmienne zalecenia serwisowe dla nie swojego produktu...
Nie do końca rozumiem dlaczego producent samochodu który kupuje gotowy komponent od ZF wprowadza odmienne zalecenia serwisowe dla nie swojego produktu...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam. Ja co prawda o stronic ale nie chcialem nowego watku zakladac. Przegladalem z nudow dzisiaj w ksiazce serwisowej kiedy mialem filtr powietrza zmieniany i zauwazylem,ze w pozycji "haldex ol" nie byl nigdy wymieniany olej. Czy jego sie nie wymienia?filtr paliwa tez nie wymieniany nigdy. Jego tez audi nie poleca wymieniac?