Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

lusterko zewnętrzne samo sie przestawia (pamięć)

Nadwozie
ODPOWIEDZ
sprunek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

lusterko zewnętrzne samo sie przestawia (pamięć)

Post autor: sprunek » 04 maja 2018, 15:42

witam
otoz glowie sie z takim problemem lusterka prawego, mam pamiec fotela kierowcy, zapamietalem sobie ustawienia i spoko, fotel sie ustawia do pamieci i lusterko rowniez pamieta, ale zdaza sie tak ze to lusterko ma swoje zycie i po otwarciu auta, wsiadam i widze ze j***e sie samo odchyla w prawo, wciskam powiedzmy moja 1 jedynke i nie wraca ale cos tam skierwczy halasuje ze probuje sie przestawic do zapamietanego ustawienia, POMYSLICIE ze siliwnik zwalony czy cos, ale recznie joystickiem bez problemu je ustawie czy cofne tak jak powinno byc pode mnie, tylko nie zawsze ale samo potrafi sie odchylic dalej od auta (samo szklo) nie rozbieralem lusterka i malo jeszcze wiem o audicach ale wyglada to tak jakby lusterko mialo 2 sterowniki, od pamieci i od recznej regulacji
spotkal sie ktos z tematem ?

[ Dodano: 2018-05-04, 15:42 ]
Udało się rozwiązać problem, był banalniejszy niż oczekiwałem. Niestety jeśli chodzi o resetowanie to nie znalazłem nic nigdzie, nawet w instrukcji jak zresetować ustawienia pamięci o ile takie coś w ogóle w C6 występuje. Jednorazowo ustawienie pamięci się kasuje poprzedni zapis jedynie.
Ok, problem udało się rozwiązać, delikatnie rozbierając całe lusterko na części pierwsze, pierw zdjąć delikatnie szkło z zaczepów, potem zdjąć obudowę bez użycia siły z zaczepów i dobrać się do silniczka, który rusza lustrem i je trzyma, wyjąłem, opryskałem gdzie się dało białym smarem, oczywiście tak żeby nadmiaru nie zostawić i nie ubrudzić za bardzo, więc w środek wszędzie biały smar, wraz z tymi małymi zębatkami silniczka i teraz działa ELEGANCKO :D płynnie bez zacinania ino również nie żyje własnym życiem lusterko, tylko tak jak ja chce i ustawie :)
Tak, że problem solved :)

podejrzewam że kurz i opiłki po prostu blokowały prowadnice i jak silniczek wyczuwał opór to przestawiał w drugą stronę lusterko, tak przynajmniej to sobie tłumacze, a teraz jak jest nasmarowane i wyczyszczone to gładko chodzi bez skoków tylko tak płynnie fajnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja