Witam.
Mam problem z czujnikiem parkowania.Jak wzucam wsteczny to slychac caly czas cienki ciagly pisk,ale nie taki jak przy dojechaniu do przeszkody.Przy dojechaniu do przeszkody mialem gruby sygnal.Pisk jest a jak dojezdzam do przeszkody do zero reakcji.Wczesniej super mi dzialal a teraz sie cos popsztykalo.Da rade to zalatwic VAGiem czy jakis elektryk musi sie tym zajac?Mial ktos taki sam problem?
Pozdrawiam
[A6 C5 2.5 TDI] czujnik parkowania
- danek_22
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Mógł któryś czujnik paść , podłącz Vaga
a6-c5-24czujniki-cofania-z-czym-to-si-je-vt121.htm
poczytaj to
a6-c5-24czujniki-cofania-z-czym-to-si-je-vt121.htm
poczytaj to
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Też to przerabiałem - nawet tu na formu pytałem :lol:
Popieram to co pisali przedmówcy o VAG-u, ale... jesli nie masz takiej możliwości, to sprawdź to "organoleptycznie" :-P
Po prostu przekręć zapłon (ale nie odpalaj silnika, bo pojedzie :lol: ), a potem wrzuć wsteczny i kolejno zakrywaj czymś czujniki - ale tak, zeby nie wchodzić w pole widzenia innego czujnika i aby samemu nie wzbudzać alarmu.
Ja obstawiam prawy krańcowy - wszystkim się ten najpierw sypie
a poniżej masz linka gdybyś chciał takie cos kupić, bo w serwisie krzyczą 320 pln za sztukę
http://moto.allegro.pl/item608322475_cz ... ronic.html
Pozdro
Popieram to co pisali przedmówcy o VAG-u, ale... jesli nie masz takiej możliwości, to sprawdź to "organoleptycznie" :-P
Po prostu przekręć zapłon (ale nie odpalaj silnika, bo pojedzie :lol: ), a potem wrzuć wsteczny i kolejno zakrywaj czymś czujniki - ale tak, zeby nie wchodzić w pole widzenia innego czujnika i aby samemu nie wzbudzać alarmu.
Ja obstawiam prawy krańcowy - wszystkim się ten najpierw sypie

a poniżej masz linka gdybyś chciał takie cos kupić, bo w serwisie krzyczą 320 pln za sztukę
http://moto.allegro.pl/item608322475_cz ... ronic.html
Pozdro

gwizdek