Witam,
Mam problem w moim A6C5 2.5 TDI Quattro 180km , mianowicie na zimnym silniku <60st.C na 1 i 2 biegu w okolicach 2-3 t RPM silnik pracuje bardzo nie równo i szarpie. Zaczyna mrugać kontrolka świec żarowych. Zacząłem od wymiany świec, później była regulacja kąta wtrysku. Po tych czynnościach pokazało błąd " Przedwtrysk odłączony" . Dodam, że pompa VP44 przeszła gruntowną regenerację. Czy ktoś z forum spotkał się z taką przypadłością? Mechanik stwierdził , że w tym silniku nie ma przedwtrysku, a ja za bardzo się na tym nie znam. Nie mam zamiaru szukać wiatru w polu i wymieniać wszystkich podzespołów, bo może się uda.
[ AKE 2.5 180 KM] Nierówna praca na zimnym silniku , "P
Generalnie tak, powyżej 60 st. jest to prawie nieodczuwalne, a gdy olej ma juz 80st. i silnik 90 st to jest to nie odczuwalne. Sporadycznie lekko szarpnie
[ Dodano: 2018-02-06, 20:04 ]
Na ciepłym silniku jednak też się zdarza, czasami szarpie. Czy jest możliwe, że to przez zawór EGR?
[ Dodano: 2018-04-10, 15:48 ]
Błędy były źle pokazywane, ponieważ ktoś nieudolnie zrobił chip tunning. Po wgraniu oryginalnej mapy i softu silnik nie równo przyspiesza i źle reaguje na gaz. Kody błędów , które zczytało to : P1693 I
P0123 Wychodzi na to , że to czujnik położenia przepustnicy. Czy ktoś się z tym spotkał ? Nie mogę nigdzie znaleźc na internecie , jak to wygląda , gdzie się znajduję , ani gdzie kupic .
[ Dodano: 2018-02-06, 20:04 ]
Na ciepłym silniku jednak też się zdarza, czasami szarpie. Czy jest możliwe, że to przez zawór EGR?
[ Dodano: 2018-04-10, 15:48 ]
Błędy były źle pokazywane, ponieważ ktoś nieudolnie zrobił chip tunning. Po wgraniu oryginalnej mapy i softu silnik nie równo przyspiesza i źle reaguje na gaz. Kody błędów , które zczytało to : P1693 I
P0123 Wychodzi na to , że to czujnik położenia przepustnicy. Czy ktoś się z tym spotkał ? Nie mogę nigdzie znaleźc na internecie , jak to wygląda , gdzie się znajduję , ani gdzie kupic .