Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BMK 3.0 224 KM] Odstąpienie od umowy kupna samochodu

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
hnd1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbyszek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[ BMK 3.0 224 KM] Odstąpienie od umowy kupna samochodu

Post autor: hnd1 » 24 lis 2017, 16:03

Powiedzcie czy jest możliwe starać się o odstąpienie od umowy kupna samochodu bądź starać się o pokrycie kosztów naprawy jeżeli tak to od czego zacząć. Auto kupione we wrześniu od tego momentu przejechane około 1600km i nagle zerwało panewki co za tym idzie najprawdopodobniej wymiana silnika. Co robić, pomocy. Dodam że auto kupione na fakturę od przedsiębiorcy który auto wziął w rozliczeniu na handel.

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 AQD 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Screw » 27 lis 2017, 05:09

Proponowalbym ten temat przeniesc do porad prawnych itp. W dziale technicznym o silnikach wysokopreznych mozesz nie dostac tyle uwagi ile bys chcial. Ja nie mieszkam od dawna w PL wiec za wiele nie pomoge ze szczegolami ale wiem tylko od znajomych,ze jesli udowodnisz zatajenie ukrytej wady to musza przyjac auto. Jest tez na to okreslony czas itd. Rzeczoznawcy itd na swoj koszt + ewentualny sad aby te koszty odzyskac przy wygranej sprawie. Sa tez chyba firmy celujace w nieuczciwych handlarzy ktorzy sie zajmuja tego typu sprawami dosc chetnie za procent z ewentualnej wygranej.

Powodzenia!
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl