Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

potrzebna porada

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
kossi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

potrzebna porada

Post autor: kossi » 21 paź 2017, 08:49

Witam serdecznie forumowiczów pisze do was z wielka prośbą mam pewien problem i nie wiem jak go załatwić a mianowicie chodzi o to ze w połowie lipca wymieniałem skrzynie automatyczna, auto jeździło normalnie nic się nie działo aż w zeszły weekend zaczęła się sypać skrzynia, pojechałem wiec w ten wtorek na wymianę dynamiczna oleju auto odebrałem wczoraj i niestety wymiana oleju nie pomogła po przejechaniu 30 km skrzynia przestaje działać jak należy czyli auto ma wysokie obroty nie chce jechać zachowuje się jak czołg, Pan który robił wymianę oleju powiedział mi ze dawno tak źle zrobionej roboty nie widział, mechanik wkładając używana skrzynie na która miałem 2 miesiące gwarancji i na sprzęgło miałem 6 miesięcy wymieszał jakiś dziwny olej który podobno nawet nie nadawał się do automatów tylko do manualna nie wymieniał filtra oleju w skrzyni i skrzynia się zajechała oczywiście dostałem ekspertyzę od tych Panów którzy się zawodowo zajmują naprawami automatów i kazali się z tym udać do mechanika i teraz moje najważniejsze pytanie czy mogę mu coś teraz zarzucić ze spieprzył robotę ale problem jest w tym ze w dniu kiedy odbierałem od niego auto nie dostałem żadnego paragonu czy tez faktury nie mam zamiaru zaś wykładać 4500 za ta samo co robiłem w lipcu i chce żeby on to teraz naprawił na własny koszt bo świadków na to mam i zdjęcia tak samo, myślałem tez żeby udać się do ASO po 2 ekspertyzę i czy coś to da, jak macie jakieś pomysły jak to ogarnąć to piszcie będę wdzięczny za każdą odpowiedz która może mi pomoc w tej sytuacji

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja