Witam, czy jest ktoś wtajemniczony bardziej w temacie ochrony komponentów ? Czy jeśli kupiłem część, która pochodzi z demontażu samochodu który jest w 100% sprawdzony, ale była już wymieniona wcześniej w tamtym aucie przez poprzedniego właściciela, to czy numer VIN zapisany jest z tego autka z którego zdemontowałem czy może jeszcze poprzedniego ? Podejrzewam że z tego, ale boję się trochę jechać z tym na serwis.
Dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
[A6 C6 Allroad] Problem z Component Protection
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
o DSP z Bose, wzmacniacz...
Było zwykłe nagłośnienie i komuś zawidziało się Bose. Głośniki pozmieniane i brak wzmacniacza bo nie grało, kostkę przerobiłem, bo troszku inny schemat. Wsadziłem wzmacniacz bo dostałem na szrocie z powypadkowego rozebranego, auto na 100% legalne, wręcz na milion tyle że ... wcześniej był ten wzmacniacz już wymieniany, podejrzewam że się spalił albo zalał wodą. Grać tam grało tyle że nie wiem czy jak był dopisany do tamtego auta czy był robiony przez Abrites czy w serwisie... ale wydaje mi się że VIN powinien być z tego auta w którym to grało prawda ?
Było zwykłe nagłośnienie i komuś zawidziało się Bose. Głośniki pozmieniane i brak wzmacniacza bo nie grało, kostkę przerobiłem, bo troszku inny schemat. Wsadziłem wzmacniacz bo dostałem na szrocie z powypadkowego rozebranego, auto na 100% legalne, wręcz na milion tyle że ... wcześniej był ten wzmacniacz już wymieniany, podejrzewam że się spalił albo zalał wodą. Grać tam grało tyle że nie wiem czy jak był dopisany do tamtego auta czy był robiony przez Abrites czy w serwisie... ale wydaje mi się że VIN powinien być z tego auta w którym to grało prawda ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Nie dowiesz się chyba ze na słowo od poprzedniego właściciela auta dawcy. Jeśli kupiłeś na szrocie to możesz chyba mieć jakiś papier potwierdzający zakup? W razie lipy pokażesz ten Papier i odeślesz zainteresowane służby na szrot .
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie