Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Trzesie Buda na D jak przelącze na P cisza

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
oomichalekoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Trzesie Buda na D jak przelącze na P cisza

Post autor: oomichalekoo » 06 wrz 2017, 17:03

Audi a6 c6 2.7tdi quatro 2009r Blad sporadyczny podczas wyjezdzania z pracy tylko z pracy po przejechaniu ok 400m i postoju w korku trzesie buda jak wrzuce na P wszystko ustaje .Po przejechaniu ok 1km objaw na swaitlach ustaje.POdczas JAzdy niczego nie pokojacego nie slychac i nie czuć.Ma ktos jakies pomysly.Moze za szybko ruszam z pracy.bo z domu ok 200m jade na 1

oomichalekoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: oomichalekoo » 12 sie 2018, 13:56

A min teraz gasnie jak wrzucę na postoju z p na d lub r sporadycznie.Rozwiązałem problem?

DENAT
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DENAT » 31 paź 2018, 13:26

Powiem wam szczerze, żę zdarzyło mi się to raz. Auto po przyjezdzie z pracy stało chwile na podwórku w deszczu (o ile to maj kies znaczenie nie wydaje mi sie) wrociłem odpaliłem wyjechałem, przjechałem okolo 500m stanałem na swiatlach. Skrzynia na D autem cały czas wyraźnie bujało, dałem P ustało. Znowu D i znowu bujało. Musiałem ruszyć przejechałem okolo 1km Stanąłem zgasiłem silnik. Odpałiłem poczekałem 30 sekund i dałem D i wszystko było ok. Na razie sie nie powtórzyło. Auto ma 177kkm jak miał 100kkm była awaria skrzyni i była naprawiana, przy okazji wymieniono olej.
Autko ogolnie pracuje bardzo dobrze kilka razy zauwazylem ze troche mocniej zaszarpnie jak zmienia bieg tylko przy zmianie na mniejszy. Ale ogolnie nie narzekam.

PS dziwne ale wszyscy mamy 2009 rok?

Zastanawia mnie czy nie zrobić mu adaptacji tak na wszelki wypadek zeby skrzynia dostroiła sie pod moją noge a nie poprzedniego wlasciciela
Był : Audi A6 2005 2.0 TDI
Jest : Audi A6 2009 3.0 TDI Quattro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja