Byłem wczoraj na hamowni w zamiarach zrobienia chipa do czego oczywiście i tak doszło

Problem polega na tym że autko strasznie muli na niskich obrotach , spalanie wzrosło o jakieś 2-3l. Ciężko pali szczególnie ciepłe. Przed wczoraj byłem na wyjeździe zrobiłem jakieś 600km. Audi po małych przerwach czyli co 2h mniej więcej potrafiło kręcić nawet z 10sec. Po dłuższych postojach nie jest tragicznie ale jest to wyczuwalne że coś jest nie halo. Do tego zauważyłem ostatnio dziwny objaw mianowicie przy włączonej klimie na postoju audi potrafi zgasnac. Przy przekreceniu kluczyka na zapłon zauważyłem też że kontroli dziwnie mrugaja ale to nie zawsze.
Tuner o brak mocy obwinia właśnie źle ustawiony rozrządu bądź pompę która jak stwierdził może być na wykończeniu.
Po naprawie ma mi zrobić darmową korektę tak aby wyciągnąć z niej max.
Ale co może być tu nie tak???
Dodam jeszcze że problem z odpalaniem stał się sporo wyraźniejsze po zestawieniu rozrządu jakieś pół roku temu. Z moco ciężko mi powiedzieć ale napewno audi było sporo zwawsze jak je zakupiłem. Ogólnie pana u którego to robiłem mocno nie polecam naciagacz jakich mało a nazywa się pan Bojarski z Makowa Maz.
Mogło by to sporo wyjaśniać że z ujni z robił jeszcze większą ujnie

Do tego robił pompę podobno w Boschu, podobno zatarta była jedną sekcja, podobno... na wszystko miały być faktury, wykresy nie było nic. A sekcję to może są ale w traktorze....
Wykres z hamowni: