Pracuje nad dość zaawansowanym projektem, który docelowo ma integrować się z MMI w sposób jak najbardziej fabryczny. Docelowo ma to być komputer klasy PC (podobne urzadzneie miałem już w poprzednim aucie - docelowo maleństwo z jakąś i5, a na początek "atomik"

I tu moje pytanie do właścicieli tunerów TV:
1) czy tuner TV wyswietla dane na FIS? Nazwę kanału / inne informacje?, także czy "lewe" pokrętło wyświetla listę kanałów?
2) Czy kiedy włącozne jest inne menu niż wyświetlanie TV, to dźwięk normalnie działa w tle?
3) Czy przyciski next/previous track pod gałką przełaczają kanały?
4) Czy Tuner wspiera jakieś menu/OSD które wyświetlane jest na/zamiast obrazu?
I jeszcze jedno pytanie o kamerę TV, jako że mam 3G z HDD, czyli mam już FBASa, to zastanawiałem się, czy po włączneiu kamery w VCDS, od razu przy włącznaiu wstecznego będę miał obraz czarny, i podpinając przez przejściówkę kamerę, będę miał działającą kamerę bez tunera TV, czy jednak tuner jest wymagany do komunikacji?
Czy kojarzycie może konkretnie, który model tunera zadziała mi z 3G HDD w facelifcie? Sporo przeszukałem postów, ale widzę sprzeczne informacje co do modeli, generalnie z tego co rozumiem, to jest to ten sam tuner co w A8 D3? Bo chciałem kupić sobie najtanszy jaki znajdę na jakims portalu, i wybebeszyć z niego wszystko i zrobic sobie taki "pseudo" tuner, który by komunikował się moimi ramkami, dzięki czemu mógłbym wyświtlać wszystkie dane jakby było w oryginale

Alternatywnie zostaje mi podłączenie obrazu przez LVDS + AMI, jednak takie rozwiazanie jest droższe, a nie do końca mnie satysfakcjonuje

Z góry dzięki za odpowiedzi