Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ TIP+Q] Skrzynia szarpie na zagrzanym silniku

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
creatorv7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ TIP+Q] Skrzynia szarpie na zagrzanym silniku

Post autor: creatorv7 » 04 sie 2017, 11:48

Witam, mam problem z moja audiką, mianowicie na zagrzanym silniku przy zmianie z 3/4 i redukcji, 4/3, czasami tez wbijaniu piątki, skrzynia szarpie. Na zimnym silniku wszystko jest okej. zauważyłem też (jeżdżę już rok i nie wiem czy tak było,ma być :) ) ze przy biegach 2/3 jak odpuszczę gaz, obroty w miarę szybko zchodzą na około 1100. Przy wyższych biegach spadają jednostajnie. Skrzynia była robiona w tamtym roku, wymiana kosza filtra oleju, regenerowany konwenter. Gdzieś wyczytałem ze wina jakiegoś czujnika temperatury, ale to w multi w c5. Jakieś pomysły? Pozdrawiam

@edit: dodam jeszcze ze czasami przy wbijaniu wstecznego, również stuknie. Na innym formuł kolega miał podobny problem, pomogła wymiana oleju. Może tam, gdzie robili mi skrzynie nalali mi jakiegoś shitu?

lskx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lskx » 04 sie 2017, 12:17

Moja jest po regeneracji 3-4 lata temu, rok temu wróciła do poprawki - wywaliła olej na jakimś łączeniu przed skrzynią.

Miałem takie same objawy jak Ty, zaczęła szarpać przy zmianie 4/5 (góra lub dół, obojętne). Możliwe, że miałem zbyt mało oleju i stąd awaria. Nie dało się tego zweryfikować z uwagi na fakt, że audi cały olej wyrzygało w trasie <stres> .

Na Twoim miejscu sprawdziłbym poziom oleju.

Co do wstecznego - też mi stuka, pewnie kosz biegu wstecznego.

MISQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MISQ » 06 sie 2017, 13:52

konczy sie konwerter , kwestia czasu kiedy bedzie coraz gorzej i tryb awaryjny . kupiłem druga bo miałem podobny problem , jedna mam w zapasie
<lol>
Przeróbki - rzeźby to JA ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja