Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem ze wstecznym skrzynia 6hp19 tiptronic

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
winko86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem ze wstecznym skrzynia 6hp19 tiptronic

Post autor: winko86 » 18 lip 2017, 10:57

witam.
posiadam audi A6 C6 2,7 tdi Quatro ze skrzynia 6hp19. Po włączeniu wstecznego auto cofa na płaskiej nawierzchni, ale pod górkę już n ie daje rady. po dodaniu gazu, obroty wzrosną mas do 1tyś i nie ma żadnej reakcji na gaz. wygląda jak by sterownik blokował silnik. w VCDS brak jakichkolwiek błędów w skrzyni. nie mam już pomysłów co może być. czy wina leży po stronie mechatroniki, zaworów, a może luzy i uszczelnienia koszy? może miał ktoś taki problem i go rozwiązał?
po telefonicznym przedstawieniu tematu osobie zajmującej się naprawą skrzyń, twierdzi że temat jest mu znany, ale za naprawę che 8tyś zł. jestem w stanie sam sobie ją naprawić tylko nie chce w ciemno obstawiać co może w niej być. potrzebuje jakiś informacji która nakierunkowała by mnie na przyczynę awarii. co mogę sprawdzić?

Czy jak bym chciał zmienić całą skrzynie biegów, czym muszę sie kierować? tylko oznaczeniem 6hp19, czy jeszcze czymś. na naklejce jest jeszcze jakieś oznaczenie "HYN" i numery seryjne.

Dodam że auto do przodu jedzie bez najmniejszego problemu, płynnie zmienia biegi.
za wszelki informacje z góry dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja