Drgania samochodu po deszczu.
Drgania samochodu po deszczu.
Witam kolegów z forum Niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem z samochodem dlatego zakładam nowy temat. Mianowicie kilka dni temu przez nasz region przeszły ulewne deszcze i Gdy deszcz ustał przejechałem dość szybko przez 4 naprawdę duże kałuże. dokładnie od tej chwili pojawił się problem z moim samochodem. To co zauważyłem to szarpanie samochodu. Byłem na stacji diagnostycznej okazało się że w zawieszeniu wałem napędowym dyfrem jest wszystko w porządku diagnozowaniem komputerem i praktycznie nie wykazuje żadnych błędów. zauważyłem że problem ten pojawia się przy jeździe na niskich obrotach, na nierównościach a później przez chwilę na równej jezdni, oraz gdy wychodzę z zakrętu i później jadę po prostej drodze. jedyny możliwy sposób w jaki to przetestowałem to w skrzyni automatycznej przełączyłem na tryb manualny zmiany biegów i jadąc na dwójce przy obrotach 4000 nie wykazywało szarpania. Jadąc po drodze ekspresowej przez większość trasy Jest dobrze aczkolwiek zdarzają się chwilę szarpania a obroty silnika nie wykazują pulsowanie w tym momencie. Nie wiem od czego zacząć sprawdzenie więc jeśli ktoś ma jakiekolwiek pomysły to proszę pisać