[ MULTI] proszę o pomoc-drgania auta przy prędkościach autos
[ MULTI] proszę o pomoc-drgania auta przy prędkościach autos
Witam, zmagam się z problemem drgań przenoszonych z układu napędowego na karoserie podczas jazdy autostradą, a mianowicie- drgania zaczynają sie ok 140 km/h póżniej ustępują, potem auto przyspiesza i znowu się pojawiają ok 155 i znowu przestaje drgać, auto przyspiesza i znowu drga ok 170. gdy wybierze się prędkosć stałą pomiędzy wartościami kiedy są drgania to auto jedzie normalnie i nic się nie dzieje. Podjechałem do mechanika u którego robię oleje i serwis, stwierdził że to może być konwektor ale problem powstał gdy zadzwoniłem do warsztatu specjalizującego się w naprawie skrzyń automatycznych i tam stwierdzili że mutitronik 7 biegowy nie ma konwektera. no i mam bonusa, moze ktoś z was miał podobny problem lub wie na 100% jak to w końcu jest z tym konwekterem. silnik 2,4 multi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
no to mechanik na poziomie...
najpierw musisz wykluczyć koła, na 100% są krzywe lub niedoważone
gdyby ze skrzynią było coś nie tak to objawy miałbyś przy prędkościach dużo niższych....

najpierw musisz wykluczyć koła, na 100% są krzywe lub niedoważone
gdyby ze skrzynią było coś nie tak to objawy miałbyś przy prędkościach dużo niższych....
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH