dodatkowe gniazdo po zaplonie (a6c5)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
dodatkowe gniazdo po zaplonie (a6c5)
Witam mam gniazdo zapalniczki ktore chce podlaczyc po zaplonie bedzie obslugiwac kamerke i nawigacje znalazlem przewod po zaplonie i mam pytanie czy moge sie pod niego bezpiecznie podpiąc na zdjeciach dodatkowe gniazdo zabezpieczone bezpiecznikiem i przewod ktory znalazlem po stronie kierowcy
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
tak mam solar ,czyli ta opcja odpada? z tymi bezpiecznikami chodzi o zdjecie pokrywy z boku konsoli i tam bedzie ów kabel?,czyli moj dotychczasowy trud poszedł na marnebendzji pisze:jeżeli dobrze kojarzę to wtyka solar dachu? masz taki?
zdejmij osłonę skrzynki bezpieczników i wlutuj się w czarny gruby kabel z którego rozdziela się prąd na parę bezpieczników

-
- Forum Audi A6 / A7
jutro cykne fotke tej skrzynki to skonsultujemy jeszcze o ktory kabel chodzi ok?bendzji pisze:tak zdjecie pokrywy
w tej kabelkologi ciężko będzie znaleźć odpowiedni kabel , zresztą każdy tam będzie już obciążony i zabezpieczony bezpiecznikiem
[ Dodano: 2017-06-30, 09:13 ]
Witam ponownie zrobilem zdjecia ,sorry ,ale ja nie ogarniam o ktory kabel ''idzie''
nr.1 to od mojego ''antynapadu''( chyba )
nr.2 to wiazka wyczułem mnostwo cinkich kabelkow pod izolacja,wiec nie wiem co dalej

a moze to jednak chodzi o kabel nr.1 do ktorego jest wpiety ten piszczyk po prawej stronie od ''antynapadu''?
-
- Forum Audi A6 / A7
hm ok zobacze czy dam rade i czy to zejdzie jak mi sie uda wstawie fotke co tam za kabelki sa chociaz nie wiem czy tam nie za ciasno bedzie zeby ta pokrywe zdjac ,rozumiem ze to ta ktora zaznaczylem na zdjeciu?bendzji pisze:jak masz skrzynkę bezpieczników to musisz zdemontować jej plecy jakby , widać gdzie kable do niej wchodzą
-
- Forum Audi A6 / A7
hm ta polka pod kierownica z tego co sie zorientowalem jest na 2 srubach na dole z lewej i prawej strony ,2 sruby sa jeszcze pod zaslepka pod zegarami wiecej nie znalazlem jak poluzowalem te wszystkie sruby polka siedzi jak zaczarowana albo ja jakis tepy jestem nie dostalem sie do tej skrzynki:( juz moze spytam jest jakas jeszcze opcja z drugiej strony od pasazera moze za schowkiem jest jakis przewod ,ktory bedzie odpowiedni ,schowek demontowalem juz kiedys wiec tu sobie poradze ........bendzji pisze:tak dokładnie , musisz ściagnąć osłonę kolmny znad nóg kierowcy