Panowie pomóżcie bo już ręce opadają. Nie wiem od czego szukać i mój mechanik również rozkłada ręce. Audi A6 C5 2.5 TDI zgasła - nie dostaje prądu na pompę paliwa, nie odpala. pompa na krótko działa. Co może być, czego szukać ? jakiś moduł od pompy, zapłonu ?
Wcześniej auto miało dziwne akcje typu :
po dodaniu gazu jakby zanik mocy (nie dochodzi paliwo - przypuszczam) nagle but, jakby z nitro aż w siedzenia wgniata - działo się tak początkowo sporadycznie, potem właściwie cały czas aż po prostu zgasło i kaplica.
Po przekręceniu na zapłon pompa paliwa nie dostaje prądu, mechanik zaczął od szukania przyczyny w immo, alarmie i napadówce. Po podłączeniu na krótko pompa działa ale auto i tak nie odpala - mechanik rozkłada ręce, ja nie mam pomysłów.
Może ktoś miał podobny problem. Od czego zacząć ? (bezpiecznik pompy paliwa ok).
AYM nie odpala
bezpieczniki wszystkie sprawdzić i od tego trzeba zacząć, skoro mechanik jakiś tam dłubał to mam nadzieję że to zrobił i teraz takie pytanie zaglądał ktoś do skrzyneczki przy podszybiu po stronie kierowcy gdzie znajduje się komputer sterujący silnikiem, jest tam przekaźnik 219 bodajże jeśli numer dobrze pamiętam i obok niego jest bezpiecznik 15A jeśli tam nie zaglądaliście to popatrz może on siadł lub ten przekaźnik obok bezpiecznika, tylko zaznaczam że to jest w środku skrzynki bo jeszcze jeden 20A jest obok niej, ale na zewnątrz, sprawdź to jeśli będzie ok to pisz będziemy szukać dalej
jeśli nie odpowiadam/nie odpisuje długo znaczy że mnie nie ma w kraju i nie mam czasu, co robić ? cierpliwie czekać