[A6 C6] termometr zewnętrzny
[A6 C6] termometr zewnętrzny
Mam mały problem z termometrem zewnetrznym w C6
Dzis pokazywal mi temperature od -19 do -36.
Caly czas tempreratura sie zmieniala w tym zakresie :-?
Moze ktos przerabial ten temat??
Pozdr
Dzis pokazywal mi temperature od -19 do -36.
Caly czas tempreratura sie zmieniala w tym zakresie :-?
Moze ktos przerabial ten temat??
Pozdr
Audi jedyna słuszna marka
mam parę pytań co prawda chodzi o c5 u mnie termometr pokazuje co chce czyli np dziś miałem -39 ale co ciekawe odpiołem wtyczkę od czujnika i nic się nie zmienia dalej -39.Wie może ktoś jaki kolor mają przewody bo od czujnika dwa czarne a z drugiej strony?Drugie pytanie czy klimatronik może nie działac przy takich wskazaniach nie załancza się sprężarka ani wentylator czy to normalne?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tak, nie działa klima przy ujemnych temperaturach, żeby nie uszkodzić sprężarki.
Jak masz takie wskazania to pewnie nie odpali się mimo rzeczywistej temp dodatniej
Jak masz takie wskazania to pewnie nie odpali się mimo rzeczywistej temp dodatniej
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Paliwo: Benzyna
no nie do końca z tą usterkąrobsonb73 pisze:Tak, nie działa klima przy ujemnych temperaturach, żeby nie uszkodzić sprężarki.
sprężarka się nie załącza poniżej 5 stopni ponieważ nie da rady bardziej schłodzić powietrza, bo po co
po co ma chodzić jak to nic by nie dawało, a spalanie by rosło, dlatego komp tak ustawiony, aby automatycznie wyłączać sprężarkę
goly191 pisze:no nie do końca z tą usterkąrobsonb73 pisze:Tak, nie działa klima przy ujemnych temperaturach, żeby nie uszkodzić sprężarki.
sprężarka się nie załącza poniżej 5 stopni ponieważ nie da rady bardziej schłodzić powietrza, bo po co
po co ma chodzić jak to nic by nie dawało, a spalanie by rosło, dlatego komp tak ustawiony, aby automatycznie wyłączać sprężarkę
Tutaj bardziej chodzi o to żeby nie zatrzeć sprężarki niż o to że nie może schłodzić

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W każdym razie nie załącza się poniżej pewnej temperatury. :mrgreen:
Jak pisze goly191, 5 stopni
I w sumie o to chodziło koledze Tomex
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-12-30, 11:37 ]
Ze schematu wynika, że brązowo/biały i brązowo/żółty przy czym brąz/biały to masa
A brąz/żółty wchodzi na pin nr. 10 wtyczki-gniazda łączeniowego chyba
Na sterownik AC na pin 9 (ten sam kolor żyły)
Jak pisze goly191, 5 stopni
I w sumie o to chodziło koledze Tomex

Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-12-30, 11:37 ]
Wczoraj już było chyba za późno bo patrzyłem na schemat jak sroka w gnat i nie mogłem znaleźćtomex pisze:.Wie może ktoś jaki kolor mają przewody bo od czujnika dwa czarne a z drugiej strony?

Ze schematu wynika, że brązowo/biały i brązowo/żółty przy czym brąz/biały to masa
A brąz/żółty wchodzi na pin nr. 10 wtyczki-gniazda łączeniowego chyba
Na sterownik AC na pin 9 (ten sam kolor żyły)
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !
goly191 pisze:to nie jest oficjalny powódSTraits pisze:Tutaj bardziej chodzi o to żeby nie zatrzeć sprężarki niż o to że nie może schłodzić
sporo na ten temat czytałem i zawsze padała odpowiedz taka jaką już podałem
zresztą sama logika i ekonomi na to wskazuje
Jesli myślisz że funkcją klimatyzacji jest tylko i wyłacznie obniżanie temp. w samochodzie to jesteś w błedzie

Olej który jest dodawany do układu klimatyzacji "dziwnie" zachowuje się ponizej pewnej temperatury dlatego poniżej zera można zatrzeć sprężarke