[AML 2.4 165 KM] Problem z rozruchem silnika
[AML 2.4 165 KM] Problem z rozruchem silnika
Witam forumowiczów. Mam mały problem z moją audi chodzi o odpalanie. Często jest tak że muszę kręcić dłuuugo żeby zaskoczyła. Problem występuje tylko wtedy gdy jeżdzę na gazie. Instalacja brc. Bo jak przełączam ręcznie na benzyne i na niej jeżdzę to problem nie występuje. Jak jest przełączone na gaz to też odpala na benzynie i póżniej się przełącza na gaz ale to już nie jest to samo bo wtedy po zgaszeniu silnika i ponownej próbie uruchomienia muszę kręcić co najmniej z 5s żeby odpaliła. Jak silnik jest rozgrzany to też pali na strzała niezależnie od tego czy przełącznik jest na pb czy lpg. W czym może leżeć problem? Bo już mnie to powoli denerwuje... Audi A6 C5 1997r 2.4
Dzięki kolego
Czyli mam rozumieć reduktor do wymiany? Ale dalej coś mi nie pasuje ponieważ jak jeżdzę z przełącznikiem na pb gdzie gaz wogóle się nie załącza, to problemu nie ma. A jakby reduktor przepuszczał to nie byłoby znaczenia czy jeździłbym na pb czy lpg bo rozumiem nieszczelny to by pompował non stop, tak jak na filmiku. Więc co to może być?