Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Jak wymienić wzmacniacz antenowy?

Car Audio
ODPOWIEDZ
StybixPL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Jak wymienić wzmacniacz antenowy?

Post autor: StybixPL » 21 gru 2016, 21:07

Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Jestem posiadaczem A6 C5 Avanta, system audio blaupunkt. Wszystkie głośniki grają pięknie ładnie, wysoka jakość dźwięku ale niestety tylko na pendrive. Problem jest jeśli idzie o stacje radiowe, radio zwyczajnie gubi sygnał. Radio nie jest oryginalne, jakieś tam JVC aczkolwiek miałem je już w trzech moich poprzednich autach i w każdym z nich bez problemu odbierały moje lokalne stacje radiowe, więc nie jest ono winowajcą mojego problemu. Jakoś na koniec lata postanowiłem zająć się problemem, kupiłem uniwersalny wzmacniacz antenowy, zamontowałem jednak niewiele to polepszyło. Moje dalsze podejrzenia padły na wzmacniacz antenowy który znajduje się z tyłu na dachu ( część od wewnąrz, gwint od zewnątrz ) i tutaj chyba doszedłem do sedna problemu gdyż ruszając nim ( ugniatając, szarpiąc, molestując ) radio zaczęło dawać sygnały tzn. łapało stacje radiowe w coraz lepszej jakości, stwierdam, że to właśnie on jest przyczyną mojego problemu. To jest tylko nic nie warta historia, problem otóż mam z wymianą tegoż elementu. Tak się szczęśliwie składa, że mam sąsiada który trzyma taką samą A6 na klamoty na swoim terenie i co ciekawe ma też identyczny wzmacniacz antenowy ( bo jest kilka rodzajów ). Mój problem polega na tym, że nie wiem jak go zdemontować, niby są tam dwa kable które mają jakieś wpusty sugerujące, że trzeba je wcisnąć kombinerkami z dwóch stron, ale taki patent nie działa. Czy macie jakieś sposoby na wymiane tego? Czy musze ciąć na chama kable nożycami i lutować? Może ktoś miał taki problem? :) Proszę o pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja