Bixenon słabe światła drogowe lift
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Bixenon słabe światła drogowe lift
Witam
Ogólnie wiadomo że biksenon na długich to porażka.W sieci dużo osób narzeka ale nikt pary nie póścił do tej pory. Czy ktoś z kolegów poprawił inżynierów audi i rozwiązał problem poprzez sparowanie H7 wraz z biksenonem. Jakiś link do przeróbki mile widziany.
Ewentualnie może ktoś poleci zaufanego autoelektryka który by to ogarnął w trójmieście,najlepiej w Gdyni?
Ogólnie wiadomo że biksenon na długich to porażka.W sieci dużo osób narzeka ale nikt pary nie póścił do tej pory. Czy ktoś z kolegów poprawił inżynierów audi i rozwiązał problem poprzez sparowanie H7 wraz z biksenonem. Jakiś link do przeróbki mile widziany.
Ewentualnie może ktoś poleci zaufanego autoelektryka który by to ogarnął w trójmieście,najlepiej w Gdyni?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Szukałem długi czas na polskich i zagranicznych forach, czy da się to jakoś uruchomić
i niestety, ale nie
. Sam próbowałem zrobić to za pomocą kodowania i udało mi się, ale kosztem braku pasków ledowych
. Dodatkowo na FISie palił się błąd o nich przepaleniu. Same lampy i instalacja jest w stanie wytrzymać obciążenie i temperaturę, więc pewnie dałoby się przerobić instalację, dokładając przekaźnik, który byłby sterowany sygnałem przesłony w bixenonie. Problem tylko skąd zabrać '+'. Z masą nie będzie problemu, ponieważ można zabrać masę od samych H7, ale na '+' będzie przerwa w obwodzie. Najlepiej byłoby wsadzić ten przekaźnik do środka lampy, aby nie był narażony na wilgoć. Może ma ktoś schemat wiązki, która wchodzi do lampy z bixenonem?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Miałem wreszcie trochę wolnego i zabrałem się za te lampy,przy okazji dołożenie podgrzewania silnika i kabiny.
H7 już świecą z bixem sprawdziłem na szybko bo pokusiłem się przy okazji na wymianę odbłyśników.Czekam na dostawę i jak tylko wszystko poskładam do kupy i zadziała(bez przekażnika) to się pochwalę.
H7 już świecą z bixem sprawdziłem na szybko bo pokusiłem się przy okazji na wymianę odbłyśników.Czekam na dostawę i jak tylko wszystko poskładam do kupy i zadziała(bez przekażnika) to się pochwalę.
A czy czasem lampy DEPO nie mają właśnie takiej opcji ? bixenon+h7 ? Może ktoś z użytkowników takowych lamp by się wypowiedział. Dodam że fabrycznie w takiej Skodzie superb z 2015r jest bixenon+H7 i działa to razem bardzo fajnie.
Osobiście polecam wymianę soczewek na te EvoxR v2. Widziałem porównanie i jest niebo a ziemia przy mijania i drogowych. Koszt bodajże 300pln + trochę dłubania.
Osobiście polecam wymianę soczewek na te EvoxR v2. Widziałem porównanie i jest niebo a ziemia przy mijania i drogowych. Koszt bodajże 300pln + trochę dłubania.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adi
- Rocznik: 2021
- Moje auto: RS6 C8
- Silnik: V6 3.2 l
- Paliwo: Benzyna
Polift xenon + H7 jako dlugie
Czy ktos wie jak zmostkowac zarowki H7 (te obok xenonow) zeby swiecily razem z dlugimi ?
Migniecie dlugimi zmienia pozycje odblysnika w xenonie tylko i swieca w dal.
Te H7 wogole nie dzialaja probowalem wszystkiego.
Migniecie dlugimi zmienia pozycje odblysnika w xenonie tylko i swieca w dal.
Te H7 wogole nie dzialaja probowalem wszystkiego.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Tylko ingerencja w instalację
. Nie chciałem nic pisać, ale mam już prawie gotowe rozwiązanie. Muszę tylko dodać dwa elementy, aby zabezpieczyć borda i będzie
. Dodam, że nie jest ruszana oryginalna wiązka ani wtyczki, więc w każdej chwili można wszystko zdemontować i nie ma żadnego śladu.
[ Dodano: 2019-11-23, 21:01 ]
Jak podłączyłem wszystko, to dosłownie jest jaśniutko przed autem. Zmienię żarówki na nieco bielsze, ale nie jakieś +200% światła, bo długo nie wytrzymają. Chcę wsadzić OSRAM Night Breaker Silver, aby nie była widoczna w lampie niebieska poświata przy wyłączonych światłach, bo mi się to nie podoba. Jak wszystko ruszy, to dam znać.

[ Dodano: 2019-11-23, 21:01 ]
Jak podłączyłem wszystko, to dosłownie jest jaśniutko przed autem. Zmienię żarówki na nieco bielsze, ale nie jakieś +200% światła, bo długo nie wytrzymają. Chcę wsadzić OSRAM Night Breaker Silver, aby nie była widoczna w lampie niebieska poświata przy wyłączonych światłach, bo mi się to nie podoba. Jak wszystko ruszy, to dam znać.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
I właśnie moja przeróbka powoduje, że po włączeniu długich uruchamiają się również te H7, czyli tak jakbyś cały czas trzymał manetkę do siebie. Ogólnie służą one tylko do mrugania. Można zmienić kodowanie, aby świeciły się razem z długimi, ale wtedy nie świecą się paski ledowe i wywala błędy na desce.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Oczywiście, że sprawdziłem
. Dodatkowo dość dogłębnie przeanalizowałem schematy elektryczne oraz zasadę działania wszystkiego wokół, aby nic nie zostało przeciążone. Dodatkowo ważne elementy zostały zabezpieczone, aby nie uszkodzić modułu bord. Na chwilę obecną po 1.5 minuty zapala się błąd żarówek H7, ale wiem co jest przyczyną. Myślałem, że bord tego nie zauważy, ale jednak testuje żarówki cały czas. Jestem po studiach technicznych, więc coś tam wiem
.
Poniżej mały fragment układanki
.
![Obrazek]()

Poniżej mały fragment układanki