Witam wszystkich moze jesteście w stanie pomodz mi z moją skrzynia ponieważ ostatnio odmawia posłuszeństwa, a wygląda to tak nie jeżdżę nią bo boję sie że uszkode ja jeszcze bardziej , wiec tak tip ma czasami takie odchyly że nie reaguje na gaz obroty rosna a ona stoi ,ale czasami jest tak ze normalnie rusza tylko ze z kopyta przeciaga biegi . Planuje zmienic olej w skrzyni moze pomoze . Błędów na skrzyni brak
Dziś zaobserwowałem ze jak postawie ja z górki i dam na N to w ogóle nie toczy sie z niej
Czy czeka mnie wymiana skrzyni???? Za każdą pomoc dziękuję
[AFB 2.5 150 KM] problem ze skrzynia tiptronic
Ale w Tym przypadku jak zobaczylem plame oleju przestalem nia jezdzic tylko czasami ja odpale i obserwuje jak sie zachowuje
Re: [AFB 2.5 150 KM] problem ze skrzynia tiptronic
cieknie olej ze skrzyni? To zastanów się czy jak zauważyłeś tą plamę to nie jest za późno? jak długo cieknie olej? dlaczego? skąd?Padman pisze:Ale w Tym przypadku jak zobaczylem plame oleju przestalem nia jezdzic tylko czasami ja odpale i obserwuje jak sie zachowuje
Nie poprostu nie ma uszczelki tylko silikon nie zauważyłem przyzakupie
[ Dodano: 2016-11-10, 23:48 ]
Olej uciekł przez chwile dokladnie moze litr uciekl i postawilem ja i szukam odpowiedzi
[ Dodano: 2016-11-17, 06:18 ]
To jak panowie wymieniac olej w niej czy nowa skrzynia bo mam możliwości kupienia regenerowanej
??
[ Dodano: 2017-01-14, 19:55 ]
Witam wracam po dłuższej nieobecności ale audi wrocila od mechanika diagnoza skrzynia do remontu koszt 3,5 tys i lala smiga a winne bylo sprzęgło konwerter i jakies tam uszczelniacze i cos tam jeszcze dzieki wszystkim za pomoc
[ Dodano: 2016-11-10, 23:48 ]
Olej uciekł przez chwile dokladnie moze litr uciekl i postawilem ja i szukam odpowiedzi
[ Dodano: 2016-11-17, 06:18 ]
To jak panowie wymieniac olej w niej czy nowa skrzynia bo mam możliwości kupienia regenerowanej

[ Dodano: 2017-01-14, 19:55 ]
Witam wracam po dłuższej nieobecności ale audi wrocila od mechanika diagnoza skrzynia do remontu koszt 3,5 tys i lala smiga a winne bylo sprzęgło konwerter i jakies tam uszczelniacze i cos tam jeszcze dzieki wszystkim za pomoc