Witam, otóż w podróży do Poznania skrzynia w moim audi a6 c5 2.4 1999r zaczeła szarpać i cięzko zaczynala wrzucać biegi z 4 na 5, przeciągała rózne biegi, sprzęgło zaczęło sie ślizgać, jednym slowem skrzynia padła,auto stanęło i tylko wchodziło w obroty nic wiecej, wymieniłem skrzynie, pojezdzilem z 5h normalnie, nic sie nie gotowało wszystko w porządku, dodam iż wlałem do nowej(używanej skrzyni) 5l nowego oleju REWANOL, wszystko fajnie mięciutko zmieniało biegi jak by auto miało nowiutką skrzynie, wieczorem kiedy chcialem jechac na basen, włączyłem klimatyzacje na 5minut, po 5 minutach skrzynia zaczeła szarpać i auto mi staneło, i znowu ta sama sytuacja, zmieniłem sterownik, i auto zaczeła jechać do przodu ale do tyłu wgl, jakieś dziwne odgłosy dochodzą kiedy wrzucałem na D na starym sterowniku, na nowym jakos idzie, ale są chwile kiedy nie rusza, na wsteczny to juz wgl, samochód stoi na podwórku i go nie ruszam puki mechanik od skrzynii nie wróci, podpiąłem kompa pod audi i wyczytałem takie błędy jak. 18171- Elektrozawór blokady drążka wyboru bieg'przerwa w obwodzie, - stały. 18156- Zasilanie elektrozaworów; przerwa w obwodzie/zwarcie do masy - stały
17090- Czujnik położenia drążka wyboru biegu - stały. 17084 -Czujnik temperatury oleju w przekłądni - Stały 18158 Napiecie zaislania -Stały, prosiłbym o wytłumaczenie jakie mogą być skutki, czy to problem ze nową skrzynią czy z elektroniką gdzieś.
Kończąca się skrzynia
-
- Forum Audi A6 / A7
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
blędy wskazywałyby raczej na rpblem ze sterowaniem - do elektrozaworów w skrzyni idzie wiązka , może ona coś szwankuje , dodatkowo jest wtyczka na skrzyni która łączy tą wiązkę wewnątrz z sterownikem wewnątrz samochodu , może styki zaśniedziałe?
albo komputer skrzyni zalany? jest pod wykładziną w nogach pasażera z przodu
albo komputer skrzyni zalany? jest pod wykładziną w nogach pasażera z przodu