Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6C5 1.9 AFN] Poszarpywanie na manualu

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
swt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6C5 1.9 AFN] Poszarpywanie na manualu

Post autor: swt » 20 sie 2016, 21:47

Witam,

Pacjent jak w tytule, dziwny objaw i moze przesadzam ale jest to mocno denerwujące. Pierwsza rzecz to cięzko chodzące sprzęgło - moze nie az tak ciezko ale jak w starym passacie, w tej klasie auta wydaje mi sie ze nie przystoi zeby noga bolała po dłuzszym staniu w korku.

Denerwujące jest zachowanie sprzęgła-przy ruszaniu musze wiecej gazu dodawać, inaczej potrafi zatrzęść budą, przy hamowaniu silnikiem przy niskich obrotach czuc tez jakies poszarpywanie, jest to o tyle denerwujące ze naprawde musze sie napracować sprzęgłem i pedałem gazu zeby w miare komfortowo sie poruszać. Nawet w starej 80-tce B3 pracowało to lepiej. Jezdze słuzbowymi autkami i tam sprzęgło chodzi leciutko, nie obawiam sie go puścić zeby nie szarpało, a Audi robi przypał. Silnik igła po generalnym serwisie, skrzynia super - biegi lekko wchodzą, sprzęgło nie przeciąga. Dwumas? Na jałowym nie trzęsie budą, nie słyszałem zadnych niepokojących dźwięków podczas pracy silnika. Na postoju, przy wyłączonym silniku jak naciskam sprzęgło to słychać mały pisk spod maski, moze ze starości juz. Jak u Was pracują sprzęgła?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja