[AEB 1.8 150 KM] Probplem z cisnieniem
[AEB 1.8 150 KM] Probplem z cisnieniem
Witam wszystkich. Od niedawna w swojej A6 v5 1.8t AEB mam problem tego typu iz samochód od czasu do czasu nie ma mocy. Niedawno go kupiłem i musiałem w nim wymienic turbinę bo się rozsypała. Mechanik wymienił mi turbinę. Wsiadłem do samochodu i nie mogłem uwierzyć ze asz tak zapierdziela(zbiera sie od samego dołu). Przy trzymaniu go na 2.5tys obrotów i daniu mu w piz... nie mogle utrzymac kierownicy tak wyrywało. Od pewnego czasu mam problem tego typu ze to czuc nawet na pedale gazu raz jest miękki a raz twardy. Auto jak wsiadam do samochodu i gdy go odpale gdy czuje pod noga ze pedał jest miękki to wiem ze bedzie mół, a jak pedał gazu jest twardy to zapierd.... Tydzien temu zamontowałem w samochodzie zegar do mierzenia cisnienia doładowania bo myslalem ze turbina padła ale jak widze po zegarze jest książkowo pompuje 0.6-0.7 bara. Czego moze byc przyczyna, coś sie blokuje ze samochód czasami zapierdziela jak powalony a czasami ma muła. Proszę o pomoc i dziękuje z góry
odp
Linkę od gazu wyregulowałem teraz jest juz ok ale od czasu do czasu ma muła jeszcze . Moze trzeba wymienic czujnik doładowania turbiny?? Kolega mi mówił że to też może byc przyczyną ze jest zle regulowane cisnienie