Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Rozwiązan] Problem z elektryczną kalpą tył Avant A6 c6

Elektryka
ODPOWIEDZ
sony_dark
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Rozwiązan] Problem z elektryczną kalpą tył Avant A6 c6

Post autor: sony_dark » 11 sie 2016, 18:00

Witam, piszę dla tych osób i nie tylko co mają problem z podnoszeniem i zamknięciem kalpy tył el. Avant a6 c6. Żeby sie za bardzo nie rozpisywać to powiem tyle nawalczyłem się dużo. Sprawdziłem elektrykę (myślałem że padł comfort). Kupiłem do tego zestaw el. siłowników ze sterownikami (sprzedawca podesłał mi złe grzebane i nie wiadomo co jeszcze, ale z dwóch zrobiłem jeden) Przekładałem części z siłowników po kolei i testowałem. Raz sterownik raz silnik i na końcu te sprzegiełko ( i to był strzał w 10). A właśnie nie prawdą jest iż jest jeden sterownik są dwa przy każdym silniku. Od strony kierowcy jest MASTER czyli główny sterujący. Natomiast po stronie pasażera jest PODRZĘDNY, czyli wiadomo słucha sie głównego. Natomiast za otwarcie klapy odpowiada (trochę dziwne) ten od strony pasażera. Natomiast za zamknięcie klapy odpowiada główny. To tyle. A teraz do rzeczy przyczyną wadliwego otwierania i zamykania są sprzegiełka wiadomo od których stron. I podkreślam nie jest to sterownik ani silnik tylko taka pierdółka:

Postaram się jak znajdę czas oczywiście zrobić parę zdjęć i opisać jak wymienić tą część. Bo niestety ta wada powróci gdy sprzegięłko się znowu wyrobi. Może uda się takie coś kupić poszukam i napiszę jak coś. Pozdrawiam klubowiczów

P.S. Nie wiem czy fotka będzie działaćSprzeg

bialy023
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bialy023 » 17 sie 2016, 17:23

Niecierpliwie czekam na fotki i opis bo mam problem z zamykaniem klapy i jestem na etapie poszukiwań silników. Spróbuję wymienić sprzęgło za Twoim przykładem. Mam nadzieję że pomoże <radocha>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja