[ AUK 3.2 256 KM] Powracający problem czujnika temperatury.
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AUK 3.2 256 KM] Powracający problem czujnika temperatury.
Witam. Mam od miesiąca powracający problem czujnika temperatury płynu chłodzącego. Nie dawno kupiłem auto po kilku tygodniach wyskoczył błąd temperatury. Po sprawdzeniu komputerem pokazało błąd czujnika temperatury i błąd czujnika obciążenia/osiągów. Kupiłem na allegro niby oryginał i wszystko było dobrze. Po tygodniu i na powrocie z trasy powtórka, temparetura spadała do 60 i nagle 90. Znowu błąd temperatury. Myślałem, że to wina podróby na allegro. Kupiłem w sklepie, sprzedawca gwarantował, że oryginalny. Po wymianie wszystko dobrze, błąd od razu zniknął. Dzień później powtórka. Znowu błąd. Sprawdzałem 3 czujniki i przy temp ok 20' miały ~2.5k ohm. Przeleciałem kable w wiązkach i nic podejrzanego nie zauważyłem. Nie mam już sił do tego czujnika, myślicie że coś może zwierać? Komputer pokazał zbyt dużą rezystancję a w dodatku ten błąd obciążenia/osiągów, mechanik pytał się, czy nic nie było ciągnięte a tutaj nawet haka nie ma. Dodam jeszcze, że błędy czujnika po każdej wymianie dla pewności były kasowane z komputera.
-
- Forum Audi A6 / A7