Witam wszystkich
Mam problem z moim Audi. Samochod ma oryginalnie 221tys km. pol roku temu wymieniony ołowek od pompy olejowej, naped byl jeszcze w bdb stanie, wymieniony rozrzad, swiece oleje filtry itp. o samochod bardzo dbam nie tankowany po krzakach ani w petro-zbychu bo tam 2 gr taniej tylko orlen. wszelkie wymiany robione na dobrych czesciach.
zaczne od tego ze miesiac temu zaczelo telepac silnikiem bardziej niz w kazdym blb (czy to a4 czy a6). podlaczylem pod kompa okazalo sie ze jeden wtrysk leje. wymienilem wtrysk (te same parametry co mój), zostaly zrobione regulacje, korekty wtryskow takie jak przewiduje fabryka, samochod odzyskal poprawna kulture pracy, przestal telepac, ale stracil moc. nie mial sily wyjechac z garazu. mechanik podpowiedzial ze to moze wina pozostalych wtryskow wiec kupilem jeszcze 3 od tego samego czlowieka (znajomy ma szrot tylko dobre sprawdzone czesci moge zawsze oddac) auto odzyskalo 30% mocy jedzie jak SDI albo gorzej nie ma sily. wymieniony filtr paliwa, wyczyszczony przeplywomierz, pokazywalo blad ładowania wiec zostalo wyjete i wyczysczone turbo (bez luzów wszystko ok).
czy ktos ma pomysł co moze dolegac?? wszystkie podcisnienia podpiete wszystko sprawdzone 2-3 razy nie ma opcji ze cos nie podlaczone itp. przed wymiana wtrysku auto telepalo, dlawilo sie ale mialo moc. bardzo prosze o pomoc brakuje mi juz pomyslów...
Pozdrawiam