Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak mocy po wymianie wtrysków 2.0 TDI BLB

Silniki wysokoprężne
plati
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak mocy po wymianie wtrysków 2.0 TDI BLB

Post autor: plati » 17 lip 2016, 21:21

Witam wszystkich

Mam problem z moim Audi. Samochod ma oryginalnie 221tys km. pol roku temu wymieniony ołowek od pompy olejowej, naped byl jeszcze w bdb stanie, wymieniony rozrzad, swiece oleje filtry itp. o samochod bardzo dbam nie tankowany po krzakach ani w petro-zbychu bo tam 2 gr taniej tylko orlen. wszelkie wymiany robione na dobrych czesciach.
zaczne od tego ze miesiac temu zaczelo telepac silnikiem bardziej niz w kazdym blb (czy to a4 czy a6). podlaczylem pod kompa okazalo sie ze jeden wtrysk leje. wymienilem wtrysk (te same parametry co mój), zostaly zrobione regulacje, korekty wtryskow takie jak przewiduje fabryka, samochod odzyskal poprawna kulture pracy, przestal telepac, ale stracil moc. nie mial sily wyjechac z garazu. mechanik podpowiedzial ze to moze wina pozostalych wtryskow wiec kupilem jeszcze 3 od tego samego czlowieka (znajomy ma szrot tylko dobre sprawdzone czesci moge zawsze oddac) auto odzyskalo 30% mocy jedzie jak SDI albo gorzej nie ma sily. wymieniony filtr paliwa, wyczyszczony przeplywomierz, pokazywalo blad ładowania wiec zostalo wyjete i wyczysczone turbo (bez luzów wszystko ok).
czy ktos ma pomysł co moze dolegac?? wszystkie podcisnienia podpiete wszystko sprawdzone 2-3 razy nie ma opcji ze cos nie podlaczone itp. przed wymiana wtrysku auto telepalo, dlawilo sie ale mialo moc. bardzo prosze o pomoc brakuje mi juz pomyslów...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Arrni
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arni
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Arrni » 17 lip 2016, 22:22

wyzeruj kat wtrysku na liscie i bedzie ok :) jak masz czujnik polozenia walka rozrzadu wyzeruj go.

plati
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: plati » 20 lip 2016, 21:55

dzieki kolego za pomysł okazalo sie ze u mnie nie było tak żle bo kąt był -0,5. zrobilismy tak ale nic nie pomogło. podejrzewamy ze kupiona pompki trafiły sie tez zle. rozmawialem dzisiaj z czlowiekiem ktory kiedys tak mial.

Awatar użytkownika
Bart_d
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 TFSI 560KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Bart_d » 21 lip 2016, 07:31

Podpinałeś komputer? sprawdzałeś korekty dawek wtryskiwaczy itd...?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja