Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AYM 2.5 155 KM] Dziwne spadki mocy

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
adik3929
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AYM 2.5 155 KM] Dziwne spadki mocy

Post autor: adik3929 » 13 lip 2016, 15:50

Witam, od jakiegoś czasu mam pewien problem mianowicie z autem coś dziwnego się dzieje. Chodzi o to, że raz ma moc i przyspieszenie takie jak powinno a raz auto jest zamulone. Turbo słychać, odpala na ziemnym i ciepłym silniku od strzała. Raz miałem podobny problem to poruszałem przepływką i o dziwo auto odżyło lecz po jakimś niedługim czasie znów się zamulił (czyściłem przepływkę bez większego efektu ) . Wczoraj jak odpaliłem auto i przejechałem pare km w kabinie poczułem jakby zapach przepalonego oleju i auto od tego momentu szło jak burza pojeździłem trochę i do wieczora było okej. Dzisiaj sytuacja taka, że od samego początku autko jest jakieś mułowate. Nie wiem co może byc przyczyną. Kabel VAG mam lecz nie mogę nic zdiagnozować ponieważ oprogramowanie nie może się dogadać z systemem na komputerze konkretnie program nie startuje a system to windows 7. Jedynie co to Polski VAG działa lecz też nie do końca bo nie mogę wszystkiego sprawdzić - wyskakuje komunikat że niby oprogramowanie trzeba zarejestrować. Może ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam. :)

Daniel1555
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Daniel1555 » 13 lip 2016, 22:16

Może EGR się zaciął ,a podciśnienia sprawne (wężyki ) a jak chcesz program to ci wyślę (napisz na priv)
Audi A6 C5 2.5TDI
Audi A6 C5 4.2 ASG
Audi A4B6 1.9 tdi

adik3929
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: adik3929 » 14 lip 2016, 00:01

Wężyki sprawdzałem wszystko w porządku. Jak najszybciej i najsprawniej sprawdzić EGR? Zauważyłem coś jeszcze miedzy filtrem paliwa a pompa paliwa mam zamontowany przezroczysty wężyk, chodzi o to że gdzieś miedzy filtrem paliwa a mocowaniem przezroczystego węża do pompy dostaje się powietrze ponieważ widać pęcherzyki powietrza. Nie wiem czy to coś może mieć wspólnego na dodatek kiedy auto pali od strzała czy jest zimne czy ciepłe. Wysłałem Ci także PW w sprawie tego programu z chęcią zdiagnozowałbym auto. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja