Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A4 2.7 tdi BPP] automat mult. przygazówka przy odpalaniu

Silniki wysokoprężne
Marcin_7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A4 2.7 tdi BPP] automat mult. przygazówka przy odpalaniu

Post autor: Marcin_7 » 06 lip 2016, 12:38

Witam.
A4 z 2007r. ma taką przypadłość,że przy odpalaniu robi przygazówkę do 1350 obr./min. Jak ciepła to tylko na chwilę, po czym obroty opadają na około 850. Jak zimna, to dłużej utrzymuje wysokie obr. Jest tak od momentu zakupu. ECU nie ma żadnych błędów. Soft był oryginalny, Nie ma żadnych cudów typu box itp. Zrobiłem aktualizację do najnowszej wersji softu i to nic nie pomogło. Czujniki rejestrują prawidłowe temperatury. Niezależnie od tego wymieniłem czujnik temp. wody. Obserwowałem rozruch innych 2.7 tdi i żadna tak nie podnosi obrotów. Jest to nieeleganckie i muszę zawsze odczekać kilka sekund z wrzuceniem D, bo auto mi szarpnie.Skorygowałem dawkę rozruchową (obniżyłem) i teraz silnik odpala delikatniej i przy przejściu przez 800 obr./min. jeszcze wyraźniej sam przygazowuje. Tak więc mapa rozruchu nie ma tu nic do rzeczy. Wtryski ori - z końcówką AJ, sprawdzane poza silnikiem - w maszynie, są dobre. Stan oleju nie podnosi się, nie ma problemu z dpf-em. Odczyt pedału gazu 1%, mimo ze nie jest nawet dotknięty. Sprawdzałem w innych audi 2.7 tdi i tam też jest 1%.
Prośba o sugestie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja