Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AFB 2.5 150 KM] Audi a6 c5 2.5 TDI przerywa podczas jazdy

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
basswood@spoko.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFB 2.5 150 KM] Audi a6 c5 2.5 TDI przerywa podczas jazdy

Post autor: basswood@spoko. » 04 lip 2016, 13:00

Wiec zaczynam i ja,mam problem i to nie maly,Silnik jak w opisie,AFB,do rzeczy od pewnego czasu zaczynaja dziac sie cuda ...
-auto stoi na postoju i nagle jakby nie palil na jeden gar silnik zatrzesie sie i pusci z tylu czarnego baka i dalej chodzi rowno uczucie jakby nie dostal paliwa ...
-jak jade nie zaleznie od stylu jazdy itp. to potrawi szarnac ze malo silnika z ramy nie wyrwie ... i za chwile znowu jedzie ...

dodam ze te szarpniecia nie sa regularne jest momet ze chodzi ok a jest tak ze szarpie jak glupi ... az szkofda mi poduszek pod silnikiem bo az malo ich nie wyrwie.

Podlaczone pod VAG zero bledów,filtr wymieniony paliwa,uklad odpowietrzony na tip top,

jakies RADY ?? nastawnik pompy ? przeplywka ?

Auto nie kopci na czarno ani nie dymi na niebiesko turbine slychac brak wycieku ropy.

Dodam ze te objawy sa dziwne i nie regularne i zawsze objawiaja sie puszczeniem czarnego BAKA z rury, (objaw podobny do benzyniaka jak mu zaplon wypada albo swieca nie przepala )

Daniel1555
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI AFB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Daniel1555 » 04 lip 2016, 21:09

Miałem podobne objawy (a nawet takie same) ,mi wypadł konik naciskając zawór dolotowy (i pompę też robiłem), ale na początek zdejmij pokrywy głowic .
Audi A6 C5 2.5TDI
Audi A6 C5 4.2 ASG
Audi A4B6 1.9 tdi

basswood@spoko.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: basswood@spoko. » 05 lip 2016, 21:46

to znaczy co juz walki sie klaniaja do wymiany ??? dziwne bo w styczniu sprawdzane byly i nie mialy nawet zadnego zuzycia ... i tak szybka by sie zjadly ??? wiesz kiedys taki objaw wystepowal raz na np. 3tys km. szarpnal raz i byl spokoj na nastepne 3tysie. a teraz objaw sie nasilil ... i jedno jest pewne ze przez pierwsze ok 30 km jest ok a potem dostaje tego swirka ... Vag czysty,gruszka sprawdzona vagiem chodzi w pelnym zakresie ...

Kumpel ktory zjadl na 2.5 Tdi zeby (sam ma 3 szt) mowi ze 2 wyjscia i nie ma innej opcji
-Przeplywka
- nastawnik brudny i steruyjacy sie jeb....

ale jutro bedziemy moja Larwe zlogogywac ... i mowi ze moment oceni co jest czy przestawia kat itp .. i jakie sa wartosci ... :) takze jutro bedzie dniem sadnym ...

ale chetnie poslucham kogos madrego zeby mu oszczedzic czasu :)

[ Dodano: 2016-07-05, 21:46 ]
Dzis rozebrale gorna czesc pompy wtryskowej i niestety sa opilki metalu czyli pompa do regenarcji,od razu za jednym ciagiem wyczyszcze caly uklad paliwowy bak itp . Czy to okaze sie przyczyna napewno napisze dla potomnych

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja