Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wolno zamykające się szyby - przekładka z A6 do S6

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miXon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Wolno zamykające się szyby - przekładka z A6 do S6

Post autor: miXon » 04 lip 2016, 11:44

Ostatnio zerwały mi się linki od podnoszenia szyb w przednich drzwiach w S6. Kupiłem całe ramki od używanego A6. Problem pojawił się po przełożeniu moich szyb, a przekładałem, bo mam przyciemnione i rocznik by się nie zgadzał - moja z 2002, a ramki mam z 1999.

Po złożeniu szyby nie chcą się nawet zamknąć do końca, bo silnik nie daje rady ich unieść. W zakupionych ramkach szyby były otwarte, więc na pewno jak to leżało, to i uszczelki się poodkształcały i wiadome, że szyba będzie ciężko chodziła. Myślałem początkowo, że może jak to się ułoży, to będzie dobrze jednak jest jeszcze jedna sprawa. Swoje ori szyby mam podwójne, a w tamtych ramkach były pojedyncze.

Ma ktoś może taką wiedzę, albo możliwości, żeby mi powiedzieć czy ramki - uszczelki w przed i polifcie były inne? Głównie chodzi o grube i cienkie szyby, bo na obecną chwilę muszę pomagać rękami, aby szyba się zamknęła :/ jak problem nie ustąpi to chyba jedyna możliwość to przełożenie samych krzyżaków w stare ramki no i tu pytanie czym to potem skręcić jak rozwiercę nity?

Z góry dzięki za pomoc :)
Fiat Brava 1.9JTD --> Ford Mondeo mk2 1.8i --> BMW e65 745i --> Audi A6C6 3.0TDI --> Audi S6 C5

Gość.

Post autor: Gość. » 04 lip 2016, 13:06

miXon pisze:jednak jest jeszcze jedna sprawa. Swoje ori szyby mam podwójne, a w tamtych ramkach były pojedyncze.
Tu masz powód.

Awatar użytkownika
miXon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: miXon » 04 lip 2016, 21:45

Apophis, generalnie wiem, że to głównie od tego, kwestia czy potrzeba czasu aby te "nowe" się jakby rozepchały, czy nie ma na to raczej szans. Może ktoś ma dostęp do numerów części i dałoby radę sprawdzić czy uszczelki do podwójnych szyb są inne niż do pojedynczych, bo te podwójne nie są dwa razy grubsze - myślę, że max z 1.5x
Fiat Brava 1.9JTD --> Ford Mondeo mk2 1.8i --> BMW e65 745i --> Audi A6C6 3.0TDI --> Audi S6 C5

Gość.

Post autor: Gość. » 04 lip 2016, 21:47

U mnie w D2 podwójne sa podwójne w D3 podwójne sa grubości pojedynczej. Nie widze szansy by uszczelki się rozepchały ani żeby były takie same dla obu rodzajów szyb

Awatar użytkownika
miXon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: miXon » 05 lip 2016, 23:07

Poczekam jeszcze kilka dni, jeśli sytuacja się nie poprawi to wymienię całe uszczelki z parapetami z moich starych ramek, jednak z poprzedniego auta wiem, że wyjąć to i nie pogiąć to nie lada wyczyn :/ chyba, że lepiej będzie krzyżaki rozwiercić i podmienić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja