Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Drżenie Auta

Silniki wysokoprężne
DługiPL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Drżenie Auta

Post autor: DługiPL » 07 lip 2016, 19:10

A mianowicie , nastąpił dziwny objaw w moim aucie - po zakupie autko na postoju potrafiło delikatnie zatrząsnąć się - wymieniłem poduszki pod silnikiem i jakby ręką odjął przeszło. Ale miałem dziwną sytuację na autostradzie jadąc zablokowało mi w aucie skrętność wyskoczyły komunikaty :

Obrazek

po zatrzymaniu auta spoglądnięciu pod maskę ukazał się taki obraz :

Obrazek

w pompę od wspomagania wkręcił się pasek wszystko porwało. I teraz tak zjechałem do najbliższego serwisu wymieniono mi pasek oraz jedną z rolek plastikową co tam idzie i pozostało mi do wymienienia podobno sprzęgło alternatora , rolka metalowa oraz sprzęgło kompresora klimatyzacji i teraz Moje pytanie które kieruje do Was forumowicze czy jak jeszcze nie wymieniałem tych wymienionych przeze mnie rzeczy to od tego mogą być takie objawy drżenia auta podczas jazdy oraz na postoju czy to nie ma nic wspólnego? Oczywiście i tak to wymienię tylko mój mechanik nie ma aktualnie czasu ma się za to zabrać za tydz. , ale czy mieliście może podobny przypadek? Dzięki za odpowiedzi.

[ Dodano: 2016-07-07, 19:10 ]
Witam , jeżeli to komuś pomoże to tak - zostało wymienione w Aucie sprzęgło alternatora, sprzęgło kompresora klimatyzacji , roli oraz napinacz z paskiem gdzie nastąpiło zerwanie - drżenie tak jakby ustało - pojeżdżę troszkę dłużej jakby coś się działo dam znać.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

DługiPL _(^_^)_

pancurp10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pancurp10 » 08 lip 2016, 17:55

To akurat jakaś zbieżność losu bo te rzeczy nie mają nic wspólnego do drgania silnika .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja