Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

zmieniarka i trzeszczące głośniki

Car Audio
ODPOWIEDZ
exotic95
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

zmieniarka i trzeszczące głośniki

Post autor: exotic95 » 16 cze 2016, 15:15

Witam, mam problem dotyczący zmieniarki w A6 C6 końcówka 2005 roku. Otóż wszystko jest pięknie gdy muzyka leci z radia, dżwięk czysty i nie ma się do czego przyczepić, jednak gdy włączę muzykę z płyt głośniki zaczynają dość wyrażnie trzeszczeć i trochę to razi po uszach. Czasami się zdarzy, że owe trzeszczenie zniknie na jakiś czas gdy wjadę w jakąś dziurę lub odpalę po prostu samochód. Czy ktoś zna przyczynę tego stanu lub miał podobny przypadek?
Ewentualnie prosiłbym o adres/kontakt do kogoś kto na terenie Warszawy podjąłby się tego zadania gdyż obdzwoniłem już z osiem numerów i nikt nie wie co może być przyczyną a większość niespecjalnie chce się podjać tego :) Pozdrawiam

@edit
Nie jestem pewien, ale występuje zależność, że jak trzeszczą głośniki to na przykład wariuje mi sterowanie szybą u kierowcy od strony pasażera z przodu, jednak to tylko przypuszczenia

Ekhangel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ekhangel » 24 lut 2019, 17:09

Dla potomności: mam to samo; wada fabryczna - uwalone wyjścia światłowodów na zmieniarce. Zmieniarka raczej do wymiany. Szukać takiej z końca produkcji, bo były ponoć jakieś wadliwe serie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja