[ BRF 2.0 136 KM] Szarpanie silnikiem. Proszę o ocenę wtrysk
[ BRF 2.0 136 KM] Szarpanie silnikiem. Proszę o ocenę wtrysk
Bardzo proszę o ocenę moich wtryskiwaczy, nie mam już siły do tego silnika. Na wolnych obrotach mocno trzęsie silnikiem, buja nim, jest moment że chodzi równo a przeważnie skacze jak by zapłony wypadały. Dzieje się tak jak auto nagrzeje się na zimnym słabo wyczuwalne, 0 błędów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: Szarpanie silnikiem. Proszę o ocenę wtrysk
Kolego witaj w klubie drgawek. Mam bardzo podobne odczyty z tych 3 grup, kąt synchro ustawiony na "zero" i drgawy co jakiś czas występują. W najbliższym czasie będę czyścił kolektor dolotowy ale nie jestem przekonany, że to poprawi sytuację, oby to było właśnie to.pancurp10 pisze:Bardzo proszę o ocenę moich wtryskiwaczy, nie mam już siły do tego silnika. Na wolnych obrotach mocno trzęsie silnikiem, buja nim, jest moment że chodzi równo a przeważnie skacze jak by zapłony wypadały. Dzieje się tak jak auto nagrzeje się na zimnym słabo wyczuwalne, 0 błędów.
pozdro
Mnie krew zalewa by auto za 30 koła takie numery robiło. Ja w sobotę będe poprawiał styki do wtryskiwaczy. Jak nie pomoże zmienię dwumas komplet. Bo mam od dobrego kolego z rozbitego auta, dwumas ma przebieg 7k km, ty kolego proszę daj znać czy po czyszczeniu pomogło. U mnie drgawki są cały czas.
O to filmik z pracy mojego silnika.
Widać wyraźnie na filmie jak silnik skacze.
O to filmik z pracy mojego silnika.
Widać wyraźnie na filmie jak silnik skacze.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
Powiem ci, że objawy mam identyczne (jota w jotę), poprawiałem styki na pompakch i i zero poprawy, BIP-y masz zajebiste więc niepotrzebna robota. Czyściłem już EGR i nie pomogło, szkoda, że podczas tego czyszczenia nie odkreciłem kolektora dolotowego jak doradzał mi PACIFIC, ale w niedługim czasie zajmę się tym tematem. Klasa premium i plata takie figle, miałem wcześniej AJM-a w A4 i cykał równiutko bez zająknięcia. Dodam, że poduszka prawa też wymieniona na nową i 2-mas też ok
pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemek
- Rocznik: 2005
Koledzy a Czy u was też są wyczuwane drgania na kierownicy, drążku zmiany biegów, ogólnie na całej budzie taki drgania jakby zagęszczarkę prowadził?
Rzućcie okiem na ten temat
-bre-20-140-km-wibracje-silnika-po-wym- ... 81885.html
możemy mamy te sam problem?
Rzućcie okiem na ten temat
-bre-20-140-km-wibracje-silnika-po-wym- ... 81885.html
możemy mamy te sam problem?
Kolego przemek480 u mnie jest tak jak mówisz. Trzęsie mocno całą budą. Trzęsie sie wszystko co w aucie jest. Mój kolega ma a4 z tym silnikiem. U niego chodzi jak zegarek a mój robi za kołyskę do usypiania. Od kąd mam to auto dzieci mi w nim szybko zasypiają:) Uwierzcie , że te drgania są na tyle mocne , że wręcz przeszkadzają.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemek
- Rocznik: 2005
U mnie są takie drgania, jakby faktycznie zasuwał zagęszczarką na budowie. Za tydzień, jak dobrze pójdzie, to oddaje samochód do warsztatu, biorę starą 80 a tą niech robią, choć nie wiem co mi wymienią i najbardziej boję się tej sumy na koniec. Nie wiem czy nie skończy się tym, że poprawię i sprzedam, bo już tyle kasy włożyłem że aż serce boli i cały czas coś się dzieje, jedno naprawię drugie siada. Pół biedy gdyby była przyjemność zjazdy tym samochodem po tych naprawach, ale u mnie jest tak, że gdy rezerwa się zapali na FIS i zapiszczy to już szybciej serducho bije co tym razem padło.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
Na tym filmie trochę słabo widać, ale raczej drgania sa caly czas. U mnie były dość mocne podrygiwania. Czyszczenie kolektora na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. Ja czyściłem chemią do kominków z firmy lou pre i super działa. Przy okazji w EGR odkręćcie plastikowa klapkę i popatrzcie w jakim stanie są trybiki plastikowe. No i trzeba zaopatrzyć sie w nową uszczelkę pod kolektor. Najlepiej potem dokręcić dynamometrem. Jeszcze dopisze, że DPF mam po regeneracji - to też może mieć wpływ. Tak czy owak cieszę się czystym wydechem.